AcasăActualitatePutem spune adio vizitelor la medic! Pe viitor ne putem evalua sănătatea...

Putem spune adio vizitelor la medic! Pe viitor ne putem evalua sănătatea doar folosind un smatphone!

Compania Google nu încetează să ne surprindă. De curând a anunțat că intenționează să folosească smartphone-urile pentru detectarea afecțiunilor cardiace și oculare. Aceştia testează deja o nouă metodă prin care smartphone-urile pot fi folosite pentru detectarea bătăilor inimii. Cu ajutorul unei aplicaţii şi a microfoanele încorporate în telefon, putem înregistra zgomotele inimii doar plasând aparatele pe piept.

Într-o postare pe blog, Google a explicat că “ascultarea inimii și plămânilor cuiva cu un stetoscop este o parte esențială a unui examen fizic și că îi ajută pe medici să detecteze tulburările inimii. Diferite afecţiuni necesită echipament specializat, cum ar fi un stetoscop sau o ecografie, împreună cu o evaluare în persoană. Dar acum, Google vrea să folosească un smartphone, sau mai precis, microfoanele dintr-un smartphone pentru a detecta această afecțiune și altele asemenea. Ne aflăm în prezent în stadiile incipiente ale testării studiilor clinice, dar sperăm că munca noastră poate da oamenilor puterea să folosească smartphone-ul ca un instrument suplimentar pentru evaluarea sănătății accesibilă”, a scris Google în postare.

Şi asta nu este tot. Se pare că Google intenționează să folosească fotografiile realizate cu ajutorul camerelor smartphone pentru detectarea bolilor ocular. Compania a transmis faptul că că intenționează să lucreze la o cercetare clinică cu parteneri, cum ar fi EyePACS și Chang Gung Memorial Hospital (CGMH), pentru a investiga dacă fotografiile de la camerele smartphone-urilor pot ajuta la detectarea diabetului și a bolilor non-diabetice din fotografiile ochilor. „Deși cercetările noastre se află în stadii incipiente, inginerii și oamenii noştri de știință consider că sunt şanse foarte mari ca pe viitor oamenii îşi pot înțelege mai bine problemele de sănătate și pot lua decizii legate de acestea, din propriile case”, a adăugat compania.

Această cercetare se bazează pe algoritmul ARDA al companiei, care se referă la inteligența artificială.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: