Această versiune simplificată a clasicului pui indian combină puiul, sosul de roșii și o mulțime de mirodenii aromate într-o singură oală pentru a face o cină aromată, care este la fel de bună ca și versiunea pe care o puteți servi la restaurante – doar mult mai ușor de făcut. Serviți-l împreună cu o garnitură de orez și puțin coriandru pentru aromă, iar cina este gata!
Ingrediente pentru 4 porții
- 2 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele (910 g), tăiat cubulețe
- Sare și piper după gust
- 2 lingurițe de pudră de chili
- ½ linguriță de turmeric
- 6 linguri de unt
- 3 cepe galbene tăiate cubulețe
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță piper cayenne
- 1 lingură de ghimbir, ras
- 3 căței de usturoi, tocați
- Un baton de scorțișoară
- sos de roșii (395 g)
- 1 cană apă (240 ml)
- 1 cană smântână groasă (240 ml)
- orez, pentru garnitură
- coriandru proaspăt, pentru decor
Pregătirea
Într-un castron mare, asezonați pieptul de pui cu sare, piper, 1 linguriță de pudră de chili și lingurița de turmeric. Lasă să stea 15 minute pentru a se marina. Topiți apoi 2 linguri de unt într-o oală mare la foc mediu. Rumeniți puiul, apoi scoateți-l din oală. Topiți încă 2 linguri de unt în oală, apoi adăugați ceapa, lingurița rămasă de praf de chili, chimenul, ghimbirul, usturoiul, piperul cayenne, scorțișoara, sare și piper. Adăugați sosul de roșii și fierbeți. Adăugați apa și smântâna și fierbeți până scade, amestecând din când în când să nu se prindă. Se amestecă ultimele 2 linguri de unt și se condimentează cu sare și piper după gust. Puiul se servește cu garnitură de orez și se ornează cu coriandru.
Poftă bună!