AcasăActualitatePrima ţară din Europa care refuză să mai primească doze de vaccin...

Prima ţară din Europa care refuză să mai primească doze de vaccin împotriva Covid-19!

Polonia este prima ţară care, se pare că, nu va lua și nu va plăti pentru mai multe doze de vaccin COVID-19 în baza contractului de furnizare al Uniunii Europene. Ministrul polonez al Sănătății a declarat că ţara sa refuză să accepte sau să plătească transporturi suplimentare de vaccin împotriva coronavirusului, deoarece țara are încă milioane de doze neutilizate.

„La sfârșitul săptămânii trecute, am invocat clauza de dificultate și am informat imediat Comisia Europeană și principalul producător de vaccinuri (Pfizer) că refuzăm să primim dozele și, de asemenea, refuzăm să facem plăți”, a declarat ministrul Sănătății Adam Niedzielski pentru postul de știri TVN24.

Se pare că acordul de primire a vaccinurilor a fost semnat de Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri, în timp ce Polonia nu era parte directă la acord. Oficialul polonez a spus că Polonia are încă 25 de milioane de doze neutilizate, în timp ce dozele suplimentare comandate se numără între 67 și 70 de milioane.

„Suntem foarte dezamăgiți de atitudinea Comisiei și a producătorilor”, a adăugat Niedzielski, spunând că Polonia a încercat în zadar să împartă transporturile pe câțiva ani. El a mai precizat că aceste costuri vin într-un moment în care Polonia se află într-o situație financiară dificilă din cauza afluxului de refugiați care fug de războiul din Ucraina.

În Polonia, 59% din populație a fost vaccinată cu două doze și 31% a primit şi a treia doză. Aceasta este mult sub media UE de 72,5% și, respectiv, aproape 53%.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: