AcasăActualitatePrima probă la Bacalaureat le-a dat bătăi de cap unor elevi. Au...

Prima probă la Bacalaureat le-a dat bătăi de cap unor elevi. Au încerrcat să copieze!

Proba la Limba şi Literatura Română nu a fost aşa simplă cum se aşteptau elevii. Cel puţin pentru 39 dintre ei, care au fost eliminați din examen pentru că au încercat să copieze prin diferite metode.

98% din absolveții clasei a XII-a care s-au înscris la Examenul de Bacalaureat au participat la proba scrisă la Limba și Literatura română. 2.453 de ablsolvenți au lipsit.

În acest an, la toate specializările de liceu, subiectul trei a fost centrat în jurul comediei.

La subiectul III, la profilul uman, absolvenții de liceu au trebuit să prezinte particularitățile în contrucția unui personaj dintr-o comedie, un eseu de minimun 400 de cuvinte.­ La real și tehnologic, absolveții au avut de redactat un text în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate.

Textul la prima vedere a fost indentic peste tot, fiind vorba de un text de Nicolae Iorga, extras din opera „Doamna Elena Cuza”.

Astăzi este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: