AcasăActualitatePreşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, îşi joacă rolul vieţii sale!

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, îşi joacă rolul vieţii sale!

Când a fost ales preşedintele Ucrainei, în 2019, toată lumea a râs. Un comediant urma să conducă destinele unei ţări. Pesemne a râs şi Vladimir Putin şi şi-a frecat mâinile de bucurie că în sfârşit va pune mâna pe Ucraina. De atunci a pus la cale acest plan diabolic. Şi-a imaginat că preşedintele ucrainian ştie doar să repete replici şi să zâmbească frumos la cameră. Ei bine, a dovedit că ştie mult mai mult de atât. Ştie să fie un lider adevărat. Ştie să fie patriot şi să îşi apere ţara. Şi mai ştie un lucru…să nu renunţe niciodată, chiar şi cu şanse mici de reuşită. În aceste zile, a devenit eroul lumii. Un actor cu abilităţi de supravieţuitor. Dar cine este de fapt Volodymyr Zelensky?

Volodymyr Zelensky s-a născut pe 25 ianuarie 1978, din părinți evrei în metropola industrială Kryvyy Rih din sudul Ucrainei. Când era un copil mic, familia sa s-a mutat în Erdenet, Mongolia, timp de patru ani, înainte de a se întoarce la Kryvyy Rih, unde Zelensky a intrat la școală. În 1995 a intrat în Institutul Economic Kryvyy Rih, campusul local al Universității Naționale Economice din Kiev, iar în 2000 a absolvit universitatea, specializarea drept. Încă de când era student, a constatat că îi place să joace în trupa de teatru a facultăţii. În 1997, trupa sa de teatru, Kvartal 95 („Cartierul 95”, cartierul din centrul Kryvyy Rih unde Zelensky și-a petrecut copilăria), a apărut în finala emisiunii „Clubul oamenilor amuzanți și inventivi”, un concurs foarte popular.

În 2003, Zelensky a devenit co-fondatorul Studio Kvartal 95, o companie de producție care peste ani s-a transformat în unul dintre cele mai de succes și mai prolifice studiouri de divertisment din Ucraina. În anul 2011 Zelensky a fost numit producător general al canalului de televiziune ucrainian Inter TV. De asemenea, a jucat în mai multe emisiuni TV și lungmetraje. Însă cel mai faimos rol al său a fost în „Servant of the People”, o emisiune TV care a fost difuzată între 2015 și 2019. În emisiune, Zelenskyy a jucat rolul unui profesor de istorie de 30 de ani care a câștigat alegerile prezidențiale după ce a făcut publice acte de corupţie ale guvernului ucrainean. În anul în care s-a încheiat spectacolul, Zelensky și-a anunțat candidatura pentru funcția prezidențială, funcţie pe care a şi câştigat-o cu 73,2% din voturi.

Volonsky are o familie superbă

Zelensky este căsătorit cu Olena Zelenska din anul 2003. Are un fiu, Kiril, și o fiică, Aleksandra. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a implicat în mai multe cauze umanitare, dar și în educație.

Dragostea dintre cei doi este un exemplu pentru toate familiile ucrainiene, devenind extrem de iubiţi în ţara lor. Olena nu rata nici o ocazie să-şi arate public admiraţia pentru soţul său. “Este omul pe care mă bazez mereu, este un bărbat adevărat, care mă ascultă şi care mă sfătuieşte cel mai bine. Vom fi mereu împreună, mână în mână”.

Încă de la începutul mandatului Olena declara că “ucrainienii îşi doresc fericire pentru familiile lor, pace şi bunăstare. Nu este o sarcină uşoară, dar vom reuşi”. Prin gestul lor de a râmâne să lupte alături de ucrainieni pentru ţara lor, demonstrează faptul că au ales bine, atunci în 2019. Puţini lideri de ţară ar fi luptat aşa pentru poporul lor. Deşi ştie că este vânat de ruşi, Zelensky îşi apără ţara şi poporul, chiar cu riscul de a-şi pierde viaţa. Ce nu ştie Putin însă, este că preşedintele ucrainian a devenit peste noapte, cel mai iubit om de pe planetă. Şi nu e de ici de colo, să te lupţi cu asta. Va cântări de două ori înainte să se atingă chiar şi de un fir de păr al acestuia.

 

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: