AcasăActualitatePremierul Nicolae-Ionel Ciucă, apel de urgenţă către români!

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, apel de urgenţă către români!

De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, premierul României a tras un semnal de alarmă asupra numărului mic de donator şi a cantităţii reduse de stocuri de sânge din spitale. “Marcăm astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a le mulțumi celor care salvează vieți donând sânge, dar și pentru a conștientiza importanța acestui gest de solidaritate față de cei a căror viață sau sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie de sânge.

Este mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficiența stocurilor necesare, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenții chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienți aflați în stare critică. Șansele lor de supraviețuire și de vindecare vor fi cu atât mai mari cu cât vor fi mai mulți oameni vor înțelege importanța socială a gestului de a dona sânge.”

Pentru a-i motiva pe ceilalţi să îi urmeze exemplul, premierul a ales să doneze astăzi sânge: “Lansez, din acest motiv, un apel la solidaritate cu pacienții care au nevoie de transfuzii și sper ca cei care au mai donat sânge până acum, prin exemplul personal, să-i motiveze și pe alții. Am încredere în generozitatea și capacitatea de mobilizare a românilor pentru astfel de cauze cu caracter umanitar, așa cum au demonstrat cei care au donat sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma agresiunii ruse asupra Ucrainei, și le mulțumesc pentru aceasta.”

Potrvit datelor, România se confruntă de foarte mult timp cu această criză de sânge, pentru că sunt puțini oameni care donează: numai 2 la sută din populația țării noastre. Din păcate, acesta este şi motivul pentru care multe intervenţii nu pot fi făcute.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: