AcasăActualitatePrajiturele cu ciocolată topită sau Lava Cake!

Prajiturele cu ciocolată topită sau Lava Cake!

Dacă tot este duminică şi avem timp suficient să ni-l petrecem în bucătărie, vă propunem să vă îndulciţi familia cu un desert simplu şi delicious. Aceste budinci de ciocolată, cunoscute și sub numele de fondant de ciocolată sau prăjitură-lavă, au un centru lipicios minunat.

Ingrediente

100 g unt, plus suplimentar pentru uns

100 g ciocolata neagra, tocată

150 g zahăr brun

3 ouă

½ linguriță extract de vanilie

50 g faina

îngheţată, pentru servit

 

Mod de preparare

PASUL 1

Se incinge cuptorul la 200C/180C ventilator/gaz 6. Unge bine 6 forme termorezistente si aşeaza-le pe o tavă de copt.

PASUL 2

Pune 100 g unt și 100 g ciocolată neagră tocată într-un vas termorezistent și se pune peste o cratiță cu apă fierbinte (sau alternativ se pune la cuptorul cu microunde și se topește în rafale de 30 de secunde la o temperatură scăzută) și se amestecă până se omogenizează. Se lasa deoparte sa se raceasca 15 minute.

PASUL 3

Folosind mixerul, amestecați 150 g de zahăr cu 3 ouă, urmate de ½ linguriță extract de vanilie și la final 50 g de făină simplă. Uniţi amestecul cu ciocolata şi apoi împărțiți-l în cele 6 forme.

PASUL 4

Băgaţi formele la cuptor iar la final serviți prajiturelele cu îngheţată pentru un gust de excepţie.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: