Prăjitura este de fapt un fel de cheesecake foarte gustos, iar blatul de ciocolata face un contrast excelent cu textura cremoasa a cremei. Iar reţeta nu este deloc grea:
Ingrediente
pentru blat:
200 g unt rece
150 g zahar
350 g faina
1/2 plic praf de copt
1 ou
2 linguri cacao
pentru crema:
150 g unt moale
500 g branza dulce
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
putina coaja de lamaie
4 oua
1 plic budinca de vanilie
►Este una din cele mai usor de facut prajituri, mai ales daca aveti robot de bucatarie. Se poate insa face si cu mana.
►Pentru blat, puneti in robot (sau framantati cu mana) zaharul cu untul si mixati. adaugati restul ingredientelor si mixati sau framantati pana cand obtineti un aluat faramicios. intr-o tava rotunda cu diametrul de 28-30 de cm asezati cu mainile 2/3 din aluatul intr-un strat subtire, inclusiv pe margini. Din restul faceti bilute mici.
►Pentru crema, puneti toate ingredientele in robot si mixati. Sau amestecati foarte bine cu o spatula. Turnati crema peste blat. Puneti deasupra bilutele.
►Dati la cuptorul preincalzit si coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute la 150-160 grade Celsius. Este gata cand devine usor aurie.
Se serveste pudrata cu zahar.
Pofta buna!