AcasăActualitatePrăjitura rusească cu branză, un deliciu în farfurie!

Prăjitura rusească cu branză, un deliciu în farfurie!

Prăjitura este de fapt un fel de cheesecake  foarte gustos, iar blatul de ciocolata face un contrast excelent cu textura cremoasa a cremei. Iar reţeta nu este deloc grea:

Ingrediente

pentru blat:

200 g unt rece

150 g zahar

350 g faina

1/2 plic praf de copt

1 ou

2 linguri cacao

pentru crema:

150 g unt moale

500 g branza dulce

150 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

putina coaja de lamaie

4 oua

1 plic budinca de vanilie

►Este una din cele mai usor de facut prajituri, mai ales daca aveti robot de bucatarie. Se poate insa face si cu mana.

►Pentru blat, puneti in robot (sau framantati cu mana) zaharul cu untul si mixati. adaugati restul ingredientelor si mixati sau framantati pana cand obtineti un aluat faramicios. intr-o tava rotunda cu diametrul de 28-30 de cm asezati cu mainile 2/3 din aluatul intr-un strat subtire, inclusiv pe margini. Din restul faceti bilute mici.

►Pentru crema, puneti toate ingredientele in robot si  mixati. Sau amestecati foarte bine cu o spatula. Turnati crema peste blat. Puneti deasupra bilutele.

►Dati la cuptorul preincalzit si coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute la 150-160 grade Celsius. Este gata cand devine usor aurie.

Se serveste pudrata cu zahar.

Pofta buna!

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: