AcasăActualitatePlante pe care să nu le ții în cameră. Unele îți pot...

Plante pe care să nu le ții în cameră. Unele îți pot face foarte mult rău!

Știai că există plante pe care nu trebuie să le ții în cameră? Plantele pot face mai mult decât să îți decoreze casa. Pot stimula starea de spirit, pot spori creativitatea, pot reduce nivelul de stres, pot crește productivitatea, pot filtra în mod natural poluanții atmosferici și multe altele.

Adesea izolația, vopseaua și mobilierul din casele noastre ne pot polua aerul interior cu toxine. Pentru a ajuta la purificarea aerului din casa ta, ia în considerare adăugarea de plante.  Plantele pot absorbi gazele dăunătoare prin porii din frunzele lor, filtrând și curățând aerul pe care îl respiri în fiecare zi. Plantele de  cameră nu numai că au multe beneficii pentru sănătate, dar adaugă și o notă frumoasă de decor și energie luminoasă oricărui spațiu interior.  Cu toate acestea, există și plante pe care nu trebuie să le ții în cameră. Ele pot face mai mult rău decât bine, mai ales dacă sunt ținute în dormitor.  Iată câteva plante pe care să nu le ții în cameră

Bonsai

Problema la bonsai este că planta poate fi super-iritantă pentru cei cu alergii la arbori. Și chiar dacă alergiile nu sunt o problemă, ai grijă atunci când o uzi sau tai: dacă te înțepi în ea te poate lăsa cu o erupție cutanată. Iedera engleză Pentru unii oameni, iedera engleză poate provoca o reacție alergică a pielii, rezultând mâncărime, erupții cutanate sau vezicule. Dacă animalul tău ingerează planta, ar putea duce la probleme de respirație, paralizie sau chiar comă. Ficus Ficusul este o plantă obișnuită de interior, dar despre ce nu se vorbește atât de mult este cât de des trebuie să o cureți.  Frunzele sale ceroase adună praful și trebuie să fie șterse în mod obișnuit, așa că, dacă nu vrei să adaugi nimic altceva la lista de sarcini, poate vrei să găsești o altă opțiune pentru a îți lumina spațiul. Pentru cei care au alergii la praful casnic, această plantă nu este tocmai indicată, dacă nu o ștergi zilnic.

Oleander

Cu florile sale destul de roz, oleanderul este cu siguranță o plantă atrăgătoare.  Însă ce se poate întâmpla cu tine sau cu sau cu animalele de companie dacă te apropii prea mult de ea, cu siguranță nu este deloc bine. Arbustul este incredibil de toxic și chiar și o singură frunză ar putea fi mortală pentru om sau animalele de companie. De fapt, în trecut, oamenii au murit chiar și din cauza folosirii crenguțelor arbuștilor pe post de frigărui. Palmier Areca A avea un palmier Areca în casă te va face să te simți instantaneu ca într-o vacanță exotică. Fac parte din plantele de apartament pe care nu e bine să le ții în dormitor.  Din păcate, toate aceste sentimente plăcute vor fi zdrobite în momentul în care îți dai seama că planta ta a venit cu o cantitate nedorită de acarieni. Planta scumpă este cunoscută pentru că este un magnet pentru dăunători și poate fi foarte greu de scăpat de acarienii care mănâncă încet frunzele.

Euphorbia Trigona

Euphorbia Trigona este o plantă foarte frumoasă, asemănătoare cactusului (care este de fapt o suculentă, de altfel). Are tulpini verzi foarte înalte, cu multe ramuri. Singura problemă este că seva lăptoasă pe care o conține planta  poate irita grav pielea – de fapt, este atât de toxică încât arde ca focul și poate lăsa chiar și vezicule dureroase și poate duce la orbire dacă intră în ochi. Suculente Suculentele apar peste tot în casele oamenilor: sunt ieftine și au un aspect super cool. Dacă vrei să îți decorezi casa cu suculente, ar trebui să ai grijă. Pot fi infectați cu cocoșe, care sunt mici insecte, care se răspândesc incredibil de repede la alte plante și sunt foarte greu de eliminat.  Ferigă Una dintre cele mai bune moduri de a-ți face casa mai tropicală este să investești în plante. S-ar putea să nu vrei să alegi ferigi, totuși: nu numai că sunt incredibil de pretențioase și greu de menținut în viață din cauza necesității unui mediu de creștere asemănător pădurii tropicale, dar sunt, de asemenea, puțin demodate.  Ferigile nu fac deloc casă bună cu animalele de companie, cărora sporii lor le provoacă dermatite.

Ciclamen

Ciclamenele sunt plante destul care, din păcate, au un dezavantaj nu atât de plăcut: sunt cunoscute ca fiind infestate de gărgărițe de viță de vie. Dăunătorii sunt greu de controlat odată ce apar, deoarece fac ravagii în câteva moduri diferite: În timp ce adulții mănâncă frunzele, larvele atacă sistemul radicular sub pământ. Aceasta este o rețetă pentru dezastru.

Caladium

Dacă ai un Caladium — sau o „ureche de elefant” — ai grijă. Este drăguță, dar este, de asemenea, una dintre cele mai toxice plante pentru pisici și câini, provocând umflături, arsuri la nivelul gurii și limbii și vărsături dacă este ingerată.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: