AcasăActualitatePeste 5.000 de planete noi descoperite în afara sistemului nostru solar!

Peste 5.000 de planete noi descoperite în afara sistemului nostru solar!

NASA a descoperit peste 5.000 de planete în afara sistemului nostru solar – dar până acum, Pământul este singurul loc care pare să aibă condițiile potrivite pentru viața umană.

După lungi experimente, calcule şi studii, NASA a declarat că a descoperit 5.005 exoplanete – sau planete în afara sistemului nostru solar. Majoritatea se află într-o regiune foarte mică în afara galaxiei noastre, Calea Lactee. Și prin „mic”, pentru NASA înseamnă mii de ani lumină. Un an lumină este de 5,88 trilioane de mile. Cea mai apropiată exoplanetă cunoscută de Pământ, Proxima Centauri b, se află la aproximativ patru ani lumină distanță.

NASA a studiat exoplanetele de 30 de ani și, chiar și dacă numărul lor depășește 5.000, Pământul este singura planetă pe care NASA o știe cu viață pe el – până acum. „Oamenii de știință caută în galaxie planete similare Pământului și semne de viață”, spune NASA. „După cum vedem pe Pământ, viața se poate adapta la condiții pe care ființele umane le-ar considera foarte dure, cum ar fi temperatura, radiația, salinitatea, aciditatea și ariditatea. Este posibil ca viața să fi început pe alte lumi și să se fi adaptat la condiții destul de străine de ceea ce suntem obișnuiți”, spune NASA.

Telescopul spațial Kepler de la NASA este cel care i-a ajutat pe oamenii de știință să descopere că există mai multe planete decât stele în galaxie. În ceea ce privește întrebarea dacă o persoană va merge vreodată pe o exoplanetă, NASA spune că nu prea curând, deoarece ar fi o distanță enormă de parcurs. Cu toate acestea, NASA a sugerat că un robot ar putea vizita o exoplanetă precum roverele de pe Marte într-o zi foarte îndepărtată în viitor. „Astăzi, NASA se concentrează pe pașii care trebuie făcuţi pentru a duce oamenii pe Marte, care este apropiată de noi”, spune NASA.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: