AcasăActualitatePapa Francisc mesaj de Paştele Ortodox!

Papa Francisc mesaj de Paştele Ortodox!

Papa Francisc s-a adresat astăzi zecilor de mii de oameni din Piața Sf. Petru, cu ocazia Paştelui Ortodox. El a menționat că ziua în care majoritatea creștinilor răsăriteni, inclusiv ortodocșii și catolicii din Ucraina și Rusia, sărbătoresc Paștele a coincis cu cele două luni ale războiului.

El a cerut din nou oprirea atacurilor din Ucraina și a cerut liderilor să „asculte vocea poporului”, care se tem de atacuri şi mai sângeroase.

„În loc să se oprească, războiul a devenit mai dur”, a spus el de la fereastra sediului oficial papal. „Reînnoiesc un apel pentru un armistițiu de Paște, semnul minim și tangibil al unei voințe de pace. Opriți atacurile pentru a ajuta populația epuizată. Oprește-te” a spus Papa Francisc.

Pe măsură ce creștinii din Ucraina sărbătoreau Paștele Ortodox, un război care a ucis mii de oameni, a dezrădăcinat alte milioane și a redus orașele în ruine. Autorităţile din Ucraina au declarat că printre cei uciși în bombardamentele de astăzi se numără și doi copii.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: