A venit vara şi parcă ai rămas în pană de idei și nu știi cu ce preparate culinare să îţi mai surprinzi familia. A venit timpul să profiţi de legumele de sezon. Ideea noastră de astăzi: tartă cu dovlecei și cartofi! Iată rețeta pas cu pas și cu siguranţă o să te cucerească după prima gustare.
Ingrediente:
1 foaie de aluat fraged rotundă
4 cartofi medii
3 dovlecei
2 ouă
150 g ricotta (urdă)
2 linguri parmezan
sare și piper după gust
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Nu este deloc un preparat greu aşa că şi cele mai nepricepute gospodine pot opta pentru această reţetă. Iată cum: cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mai mici, apoi se pun într-o oală la fiert, cu un praf de sare. Când sunt moi, îi scoatem din apă în care au fiert și îi dăm deoparte, între timp însă, dovleceii se spală, se taie felii, apoi ceapă se curată și se taie mărunt. Într-o tigaie adăugăm 3-4 linguri ulei de măsline, punem ceapă să se prăjească, după care punem și dovleceii felii, îi lăsăm câteva minute până se înmoaie și prind culoare, apoi îi amestecăm ușor cu cartofii fierți și îi lăsăm deoparte, până când se mai răcesc puțin.
Ungem tava pentru tarta cu unt și punem aluatul fraged și îl înțepam cu furculiță. Punem apoi compoziția de cartofi cu dovlecei în formă și o distribuim uniform pe toată suprafață. Separat batem ouăle, condimentăm cu sare și piper, adăugăm ricotta și parmezanul, omogenizam totul și le punem deasupra peste legume, iar cu restul de aluat acoperim marginile tartei.Se lasă pentru 30 minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius, iar apoi poate fi servit cu cei dragi. Poftă bună!