AcasăSănătateNu bei suficientă apă? Urmările pot fi extrem de grave!

Nu bei suficientă apă? Urmările pot fi extrem de grave!

Te-ai întrebat vreodată cât de importantă este apa în viaţa noastră? Dacă nu ştiai, ea este vitală. Aproximativ 70 % din corpul nostru este apă. Sângele este 83% apă, muşchii 75% şi chiar oasele au 22% apă. Aşa că, fiecare funcţie a corpului nostru depinde de apă. Ochii sunt umeziţi permanent de o peliculă de apă, urechile nu ar funcţiona fără apă, creierul şi măduva spinării sunt suspendate într-un lichid, rinichii au nevoie de apă pentru a filtra sângele, aparatul digestiv are nevoie de apă iar pielea depinde, de asemenea, de apă pentru a fi netedă şi sănătoasă. Iată câte motive descoperim pentru a înţelege de ce mai toată lumea ne recomandă să consumăm 8 pahare de apă pe zi.

Imediat ce consumăm apă, aceasta va râmâne în stomac 15-45 minute, apoi va trece în intestine, apoi în limfă şi sânge şi de aici în interiorul organelor. Medicii ne recomandă să consumăm apă nu doar atunci când ne este sete. Pentru a testa singuri dacă bem suficientă apă, este suficient să verificăm culoarea urinei. Semn bun este atunci când aceasta este incoloră sau de culoare galben deschis.

Cum şi când trebuie să bem apa?

Specialiştii ne recomandă să bem apă numai între mese. Băută în timpul mesei, apa încetineşte digestia, acest lucru neavând consecinţe tocmai bune. Din această cauză, alimentele stau prea mult în stomac, îl suprasolicită şi îl predispun la îmbolnăviri. Este indicat ca apa să se bea cu circa 30 de minute înainte de masă, deloc în timpul mesei şi din belşug în restul timpului. De asemenea, când vă treziţi, este indicat să beţi 1-2 pahare de apă iar înainte de culcare cu o oră, mai beţi un pahar. Mare atenţie, atunci când avem activitate intensă sau organismul nostru este bolnav, este bine să consumăm mai mult de 8 pahare, atât cât ar trebui să bem în mod normal.

Deshidratarea, cauza mai multor boli!

Dacă nu bem suficientă apă, medicii ne avertizează că asta ar putea declanşa mai multe boli precum: astm sau alergii, hipertensiune, afecţiuni ale pielii, tulburări digestive, probleme cu rinichii sau cu vezica urinară, constipaţie, probleme articulare, sau obezitate. De asemenea, studiile arată că persoanele care consumă prea puţină apă se pot confrunta cu îmbătrânirea prematură.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: