AcasăActualitateNu avem nici drumuri, nici şoferi buni! România, țara din UE cu...

Nu avem nici drumuri, nici şoferi buni! România, țara din UE cu cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere!

România are cea mai mare rată a deceselor rutiere la un milion de locuitori din Uniunea Europeană – în principal ca urmare a greşelilor şi neatenţiei şoferilor dar și a drumurilor proaste. România rămâne astfel cea mai periculoasă țară din UE în ceea ce priveşte accidentele de circulație.

Potrivit unui raport Eurostat, în 2020, la nivelul Uniunii Europene, au fost înregistrate 18.786 de decese ca urmare a accidentelor rutiere. Dintre acestea, 44% au fost pasageri în autoturisme, 19% pietoni, 16% motocicliști, 10% bicicliști, iar 11% sunt trecuți în dreptul altor categorii de participanți la trafic.

În 2020, la nivelul Uniunii Europene decesele cauzate de accidentele rutiere au săzut cu 17% comparativ cu 2019. Această scădere este rezultatul restricțiilor de călătorie impuse de pandemia de coronavirus.

Următoarea ţară, la numărul accidentelor şi al deceselor, după România, este Letonia şi apoi Bulgaria. Țara vecină, Ungaria, este pe locul 11 în acest clasament.

Țările cu cele mai puține decese cauzate de accidentele rutiere sunt Danemarca, Malta și Suedia.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: