AcasăActualitateNici medicamentele nu mai sunt sigure! Vezi care sunt medicamentele pentru hipertensiune...

Nici medicamentele nu mai sunt sigure! Vezi care sunt medicamentele pentru hipertensiune arterială care pot să provoace cancer!

Ce ar trebui să ne facă bine, ne face de fapt rău. Este cazul unor medicamente produse de compania Pfizer care, în urma analizelor a rezultat că, luate pe termen lung, pot avea urmări grave. Pfizer a dispus astfel retragerea loturilor acestor medicamente pentru hipertensiune arterială distribuite sub trei nume, au transmis reprezentanții companiei.

Este vorba despre Accuretic şi cele două versiuni generice ale sale distribuite de Greenstone – comprimatele quinapril şi hidroclorotiazidă şi comprimatele quinapril HCI/hidroclorotiazidă. Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care creşte riscul de potenţiale evenimente cardiovasculare periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Motivul retragerii este reprezentat de faptul că s-a ajuns la concluzia ca acestea conţin niveluri mai mari de nitrozamine, care prezintă un risc de cancer. Într-un comunicat transmis de compania Pfizer se arată însă faptul că „nu există niciun risc imediat pentru pacienţii care iau acest medicament. Nitrozaminele sunt comune în apă şi alimente, inclusiv în carnea crudă şi cea la grătar, lactate şi legume. Toată lumea este expusă la un anumit nivel de nitrozamine. Aceste impurităţi pot creşte riscul de cancer dacă oamenii sunt expuşi la ele peste niveluri acceptabile pe perioade lungi de timp”, a precizat Pfizer în comunicat.

Compania a precizat că nu au primit o sesizare că ar fi existat efecte adverse rezultate din utilizarea medicamentului. Cu toate acestea însă, ei au transmis distribuitorilor şi vânzătorilor de medicamente că ar trebui să înceteze utilizarea şi distribuirea şi să „pună imediat în carantină produsul”. Pfizer a recomandat pacienţilor care care iau medicamentul, să se consulte înainte cu medicul lor dacă pot continua tratamentul sau dacă trebuie să găsească alte opţiuni alternative.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: