AcasăActualitateNelipsită de pe masa de Paşte. Cea mai bună reţetă de pască!

Nelipsită de pe masa de Paşte. Cea mai bună reţetă de pască!

Nu există familie de români care să nu fi avut măcar o data pe masa de Paşte, binecunoscuta pască. Deşi mulţi preferă să o cumpere, sunt însă unele zone, unde păstrând tradiţia, localnicii își coc singuri pasca. Iată reţeta cu care nici o gospodină nu va da greş.

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 30 ml lapte, la temperatura camerei
  • 7 g drojdie uscată cu acțiune rapidă
  • O lingură de zahăr tos
  • Trei ouă
  • 150 g unt, tăiat cubulețe și topit

Pentru umplutură:

  • 200 g urdă proaspătă sau 100 g ricotta cumpărată de la magazine
  • 100 g smântână grasă
  • Trei gălbenușuri de ou
  • Trei linguri de zahăr
  • 100 g zahăr pudră
  • 15 ml lichior de portocale sau rom (opţional)
  • O linguriţă de vanilie

Pentru coacere:

  • Un gălbenuș de ou amestecat cu o linguriță de lapte
  • Coaja unei portocale
  • 10 g unt tăiat cubulețe

Mod de preparare:

Pentru a face aluatul, puneți făina, laptele, drojdia și zahărul în vasul unui mixer electric prevăzut cu un cârlig de aluat. Se amestecă la viteză medie până se combină, apoi se adaugă ouăle unul câte unul și se amestecă din nou.

Când aluatul începe să se desprindă de pe marginile vasului, începeți să adăugați untul, asigurându-vă că fiecare adaos este bine încorporat. Acoperiți și lăsați să crească timp de o oră și jumătate până la două ore într-un loc cald. Dați la frigider două până la trei ore sau peste noapte și va fi gata de rulat.

Pentru a face umplutura, combinați bine toate ingredientele împreună pentru a forma un amestec omogen.

Împărțiți aluatul în două bucăți. Rulați o jumătate din aluat într-un cerc puțin mai mare decât tava și puneți-o pe o tavă antiaderentă. Puneți forma deasupra aluatului (veți tăia marginile mai târziu).

Împărțiți jumătatea rămasă de aluat în două bucăți. Rotiți în două frânghii lungi, care măsoară 85 până la 90 cm. Răsuciți ușor frânghiile de aluat împreună, lăsând spațiu pentru ca aluatul să se extindă. Așezați în interiorul formei, creând un chenar frumos în jurul părților laterale. Preîncălziți cuptorul la 190°C. Între timp turnați umplutura. Presarati coaja de portocala deasupra si ungeti cu untul taiat cubulete.

Coaceți timp de 25 până la 30 de minute. Dacă aluatul devine prea închis, acoperiți cu folie. După ce se răceşte, se scoate cu grijă. Se presară zahărul pudră pe deasupra şi se serveşte la masa de Paşte.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: