AcasăActualitateNeaşteptat! Românii vor să fie rezerviști voluntari în Armata Română!

Neaşteptat! Românii vor să fie rezerviști voluntari în Armata Română!

Numărul celor care vor să fie rezerviști în Armata Română este în creștere. După ce Ministerul Apărării a majorat suma de bani pe care o primesc voluntarii, numărul cererilor a crescut de 3 ori.

În acest moment, Ministerul Apărării Naționale are circa 400 de locuri pentru rezerviști voluntari, iar până acum au fost primite peste 1.400 de cereri, pe care armata le va analiza, va urma o selecție, iar voluntarii care vor fi aleşi vor trece prin câteva etape de pregătire. În această primă etapă vor fi plătiți lunar cu 3.000 de lei. În restul timpului, când își continuă activitățile obișnuite, ca civili,li se acordă 30% din salariul funcției militare pe care o au ca rezervisti.

Rezerviștii vor fi obligați să meargă anual la unitatea militară de care aparțin pentru a se pregăti. Aceste antrenamente vor dura două săptămâni. În situaţia în care România va intra într-un conflict militar, rezerviștii vor fi chemați la luptă.

MapN plănuiește să schimbe legea, are un proiect în acest sens, să introducă o nouă modalitate de voluntariat, o a doua variantă, valabilă pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Și vor veni la un antrenament care va dura câteva luni, iar la finalul etapei vor primi un bonus, mai mare decât acest sold. Și în acest caz, dacă apare un conflict militar, vor fi chemați la luptă.

Locurile disponibile pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar sunt stabilite în funcţie de necesar şi de bugetul aprobat, şi vor fi făcute publice prin intermediul centrelor militare judeţene/de sector şi prin mass-media militară şi civilă.

Pentru orice informaţie referitoare la îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, cei interesaţi trebuie să se adreseze centrelor militare din judeţul/sectorul Municipiului Bucureşti în care au domiciliul stabil.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: