AcasăActualitateMotive care duc la despărţire!

Motive care duc la despărţire!

A trecut vreme când o căsătorie dura o viaţă. Dacă în trecut bunicii şi părinţii noştri nici măcar nu au auzit de divorţ, în zilele noastre, statisticile arată că una din două căsătorii sfârșește într-o separare și apoi la divorț. Motivuele sunt diverse, de la incapacitatea de a ierta, tensiunea financiară, lipsa comunicării, până la problemele de intimitate. Când astfel de probleme apar într-o căsnicie, cuplul este sub presiune şi astfel, le este foarte greu să găsescă o soluție. Cel mai adesea, soluția cea mai bună pe care cuplurile o iau este separarea. Cu toate acestea, trebuie amintit că, deși separarea sau divorțul ar putea părea cea mai bună soluție, aceasta afectează totuşi foarte mulţi oameni din jurul nostru.

Iată cele mai frecvente motive pentru separare și cum reuşiţi să le depășiţi:

  1. Problemele financiare

Banii sunt unul dintre motivele principale ale separării, deoarece au puterea de a provoca divergenţe între oameni. Problemele financiare pot pleca, mai ales, de la, diferențele dintre obiceiurile fiecăruia de a economisi și de a cheltuieli ale celor din cuplu. Problemele financiare apar în primul rând pentru că cei doi nu vorbesc în mod explicit despre așteptările financiare pe care le au. Singura modalitate de a rezolva această problemă este să ca cei doi să discute mereu despre planurile financiare ale fiecaruia. De exemplu, dacă unul dintre iubiţi preferă să economisească în timp ce celuilalt doreşte să facă cumpărături, atunci aceasta ar putea fi o problemă. O astfel de problemă poate fi rezolvată numai dacă fiecare spune ce îşi doreşte şi lasă apoi, câte un pic, de la el, ca dorinţa celuilalt să fie îndeplinită, sau partial îndeplinită.

  1. Probleme de comunicare

Comunicarea este baza tuturor relațiilor. Dacă unei relații îi lipsește o conversație reală în care ambii indivizi să poată vorbi deschis despre toate problemele, atunci e ava eşua, mai devreme sau mai târziu. Oamenii de astăzi își petrec de obicei cea mai mare parte a timpului pe telefoane sau în fața unui ecran de televizor, în loc să se concentreze asupra persoanei din fața lor, ceea ce creează un mari problem în comunicare. Într-o relaţie trebuie să poți vorbi și despre ceea ce ai nevoie și despre ce aşteptări ai de la cealaltă persoană cu care îți petreci viața. Uneori, cuplurile sunt supărate unul pe celălalt pentru că simt că nevoile lor sunt fie ignorate, fie nesatisfăcute.

  1. Înşelatul

Un alt motiv binecunoscut pentru despărțire este înșelatul. Este un lucru insensibil, egoist și laș pe care îl poți face cuiva de care pretinzi că eşti îndrăgostit. În plus, înșelatul încalcă sfințenia căsătoriei și nu lasă altă opțiune decât divorțul pentru majoritatea oamenilor. Pentru că în acest mod se rupe aceea legătură prin care fiecare promitea fidelitate, loialitate și încredere până la moarte. Unele persoane pot trece peste înşelat, altele nu. Singura modalitate de a depăși o astfel de problemă este să întrebați persoana din cuplu de ce a făcut-o, să înțelegeți motivele şi să încercaţi să o iertaţi.

  1. Nu depuneţi suficient efort

Un alt motiv pentru separare este lipsa efortului depus în consolidarea relației. Pentru a menține o căsnicie sănătoasă și fericită, trebuie să muncești și, desigur, nu este deloc ușor. Lipsa efortului indică doar un singur lucru; nu mai eşti interesat ceea ce poate duce în cele din urmă la divorţ. Cea mai ușoară soluție de rezolvare a acestei probleme este să petreceți mai mult timp împreună. Mulți oameni sunt nemulțumiți de căsnicia lor doar pentru că simt că nu pot continua să relaționeze cu soțul lor. Pot exista multe motive pentru aceasta; programe agitate, presiuni financiare. Așadar, fă-ți timp pentru a merge împreună în vacanțe și întâlniri. Important este să acorzi atenție soțului tău și să arăți că îți pasă. Chiar și o cină în casă poate face minuni pentru un cuplu.

 

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.
Articolul precedentAzi, 15 aprilie, în timp!
Articolul următorAzi, 16 aprilie, în timp!

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: