AcasăActualitateMinunea din cană! Vezi care sunt beneficiile ceaiului de păducel!

Minunea din cană! Vezi care sunt beneficiile ceaiului de păducel!

Cu siguranţă mulţi cunosc faptul că ceaiul de păducel poate reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare. Cei care îl consumă regulat ştiu faptul că el calmează durerile în caz de angină pectorală și tulburările de ritm cardiac (palpitațiile), întărește mușchiul cardiac și dilată vasele de sânge, facilitând circulația către toate organele din corp. Unele studii științifice arată și că păducelul ar putea preveni bolile cardiace degenerative. Dar, din fericire, acesta nu este singurul beneficiu adus sănătăţii noastre de aceast ceai minune. Băut frecvent, acesta acționează ca un diuretic puternic, deci poate reduce acumularea de lichide în țesuturi, ceea ce înseamnă și că poate să ușureze simptomele insuficienței cardiace congestive. Şi fructele de păducel pot să acționeze ca diuretice și pot să ajute la tratarea problemelor renale.

De asemenea, ceaiul de păducel facilitează circulația sângelui, reducând, în timp, varicele și hemoroizii. Cei care suferă de circulație periferică deficitară pot observa îmbunătățiri după 2-3 săptămâni de tratament cu ceai de păducel.

Printre alte beneficii ale ceaiului de păducel se numără și îmbunătățirea stărilor de anxietate, depresie sau stres cronic. Păducelul ajută la creșterea nivelului de oxigen din sânge, iar antioxidanții din compoziție combat radicalii liberi și toxinele din organism.

Un alt beneficiu adus de ceaiul de păducel sănătăţii noastre este şi capacitatea acestuia de a reduce nivelul de colesterol rău din sânge sau a concentrației de trigliceride din organism. De asemenea, femeile aflate la menopauză pot consuma ceaiul de păducel pentru calmarea simptomelor precum stări de agitație și nervozitate, bufeuri, transpirație excesivă, fluctuații ale apetitului și nu numai. Ceaiul poate reduce parțial celulita și se poate asocia cu alte ceaiuri în curele de slăbire.

Contraindicații ale ceaiului de păducel!

Pe lângă multitudinea beneficiilor, ceaiul de păducel are și câteva contrandicații. În primul rând trebuie să ştim că ceaiul de păducel nu poate fi consumat în același timp cu tratamentul pentru reducerea tensiunii arteriale, întrucât poate accentua efectele medicamentelor. Nici femeile însărcinate nu trebuie să bea ceai de păducel, pentru că poate cauza probleme fătului. Şi persoanele alergice pot avea de suferit dacă beau ceai de păducel timp îndelungat.

Ceaiul de păducel se prepară din fructele uscate ale plantei numite Crataegus monogyna, are un gust amar și un miros ușor neplăcut. Este indicat să fierbem păducelul uscat în apă, preț de 15 minute. Se strecoară apoi ceaiul și se consumă atât cald, cât şi rece. Pentru a diminua gustul amar, se poate adăuga zeamă de lămâie.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: