AcasăActualitateMinunea din Apuseni! Este unică în Europa şi trebuie vazută măcar o...

Minunea din Apuseni! Este unică în Europa şi trebuie vazută măcar o dată în viaţă!

Situată în munții Apuseni, ascunsă în spatele pădurilor vibrante și a zidurilor impunătoare din piatră, Peștera Ursilor este una dintre cele mai vizitate atracții din România. Luându-și numele din vechile fosile de urs rupestru găsite în interior, peștera oferă vizitatorilor o călătorie în adâncurile pre-istoriei.

Peștera Urșilor este situată în Chișcău, județul Bihor și a fost descoperită întâmplător în data de 17 septembrie 1975, când minerii locali au dinamitat un zid de marmură neobișnuit.Unul dintre mineri, Traian Curta, a fost primul om care a pus piciorul în peștera recent descoperită.În următorii cinci ani, peștera a fost cartografiată și dotată cu corpuri de iluminat și pasarele, permițând turiștilor să o viziteze fără a deranja mediul.

Lungimea totală a Peșterii Ursilor este de 1,5 kilometri, din care 521 metri sunt protejați ca rezervație științifică. Această minune a naturii este unică în România și chiar și în Europa.

Peștera are trei galerii principale și patru săli. Galeriile sunt numite sugestiv în funcție de atracțiile care pot fi văzute în interior: Galeria Ursilor, Galeria Emil Racoviță (numită după omul de știință și exploratorul peșterilor români) și Galeria Științifică.Peștera impresionează orice turist datorită frumuseții uimitoare a formațiunilor sale de rocă, precum și a resturilor fosilizate ale urșilor rupestri de lungă durată.

În anul 1984 au fost descoperite cinci scheleturi complete de urs de peșteră.Urșii de peșteră erau destul de diferiți de speciile de urs din zilele noastre, deoarece cântăreau până la o tonă și stăteau la înălțimea terifiantă de patru metri când se sprijineau pe labele lor posterioare.

Galeria Emil Racoviță este cea mai lungă din peșteră. La sfârșitul acestei galerii, după o groapă uluitoare de 30 de metri adâncime, se află Galeria Științifică. Una dintre cele mai fascinante secțiuni din Peștera Urșilor este Sala Lumânărilor. După cum sugerează și numele, vizitatorii se pot plimba aici printr-o catedrală naturală împodobită cu stalactite și stalagmite care seamănă foarte mult cu niște lumânări enorme. Este o atracție unică, care merită văzută neaparat.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: