AcasăActualitateMierea de Manuka, un miracol pentru sănătatea noastră!

Mierea de Manuka, un miracol pentru sănătatea noastră!

Mierea de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelandă. Aroma sa dulce și bogată o recunoaștem dintr-o mie de feluri de miere. Dar cu ce se remarcă de fapt acest tip de miere, sunt proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii dar și lupta sa pentru  un sistem imunitar puternic. Mierea de Manuka a reprezentat un remediu pentru multe afecțiuni, încă de secole. Așa că dacă nu ați încercat până acum acest elixir, este momentul să aflați beneficiile extraordinare pe care aceasta le are asupra corpului nostru. Mai multe sortimente găsiţi AICI

Ceea ce o diferenţiază de mierea tradiţională sunt proprietățile antibacteriene. Mai mult decât atât, mierea de Manuka are beneficii antivirale, antiinflamatorii și antioxidante. Iată câteva beneficii ale mierii de Manuka pentru sănătate:

  • Tratează rănilor sau arsurile. Pentru că acest tip de miere oferă proprietăți antibacteriene și antioxidante, ea poate juca rol de barieră de protecție, care previne infecțiile microbiene în rană. Studiile au arătat faptul că mierea de Manuka poate amplifica regenerarea țesuturilor și chiar poate reduce durerea pacienților care suferă de arsuri.
  • Ajută sănătatea orală. Se pare că, pe lângă multele beneficii, mierea de Manuka atacă bacteriile orale dăunătoare asociate cu formarea plăcii, inflamația gingiilor și cariile dentare. Contrar a ce ştim că dulciurile provoacă carii, în acest caz efectele antibacteriene puternice ale mierii de Manuka fac ca aceasta să nu contribuie la apariția cariilor dentare.
  • Calmează durerile de gât. Dacă vă confruntaţi cu dureri în gât, mierea de Manuka vă poate ajuta. Proprietățile sale antivirale și antibacteriene pot reduce inflamația și pot ataca bacteriile care provoacă durere, dând gâtului.
  • Este recomandată în cazul ulcerelor gastrice. Mierea de Manuka este un agent antibacterian util împotriva Helicobacter pylori .
  • Îmbunătățiți simptomele sindromului de intestin iritabil. Simptome precum constipație, diaree, dureri abdominale și mișcări intestinale neregulate, pot fi diminuate prin consumul regulat de miere de Manuka.
  • Tratează Acneea. Activitatea antimicrobiană a mierii de Manuka, atunci când este utilizată în combinație cu un produs cu pH scăzut, ajută mult în bătălia celor care se confruntă cu acneea.
  • Vă poate oferi un plus de energie. Se pare că o lingură de miere de Manuka atunci când te simţi fără vlagă, ne poate oferi un plus de energie care să ne ajute să facem față sarcinilor de peste zi.

Foarte mulţi sportivi consumă regulat mierea de Manuka. În combinaţie cu apa poate reprezenta băutura energizantă de dinainte de antrenament şi astfel le eviţi pe cele pline de chimicale.

 

 

 

 

 

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: