Shakshuka este o rețetă ușor de făcut în care ouăle fierte în sos de roșii sunt asezonate cu chimen și boia afumată. Acoperiți-l cu coriandru, feta și măsline, apoi serviți-l la micul dejun. În acest fel de mâncare cu o tigaie, ouăle și ardeii roșii și galbeni colorați se fierb pe plită într-un sos de roșii picant, infuzat cu chimen și boia afumată. Un strop de feta sărată și măsline fără sâmburi îmbunătățesc felul de mâncare
Shakshuka este o masă sănătoasă, copioasă, care funcționează pentru micul dejun. Este un fel de fel de mâncare rapid, care este garantat că vă va înveseli dimineața.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă boia afumată
1 linguriţă chimen măcinat
1/4 linguriță fulgi de piper
1 ceapă galbenă mare, tăiată în jumătate și feliată subțire
2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri
1 ardei gras roşu, fără sâmburi şi felii subţiri
1 ardei gras galben, feliat subţire
1 cutie roșii întregi decojite
1/2 linguriţa sare, sau dupa gust
brânză feta, mărunțită
1/3 cană Kalamata fără sâmburi sau alte măsline în saramură
4 ouă mari
Pentru garnitura:
1/4 legătură de coriandru, frunze tocate grosier
Mod de preparare
Într-o tigaie mare la foc mediu, încălziți uleiul. Adăugați boia de ardei, chimen și fulgi de piper și gătiți timp de 30 de secunde până la un minut pentru a înflori condimentele. Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, timp de 3 minute. Adăugați usturoiul, ardeiul roșu și ardeiul galben și gătiți, amestecând ocazional, timp de 15 minute sau până când legumele se înmoaie.
Zdrobiți roșiile și fierbeți-le împreună cu ardeii. Cu dosul unei linguri sau al unui polonic, faceți 4 adâncituri în sos. Spargeți un ou într-o ceașcă și turnați-l cu grijă în și adâncitură, având grijă să nu rupeți gălbenușul. Repetați cu ouăle rămase.
Presărați feta și măsline în jurul ouălor. Acoperiți tigaia și fierbeți la foc mediu timp de 8 minute, sau până când albușurile sunt întărite și gălbenușurile sunt încă moi. Se ornează cu frunze de coriandru.