AcasăActualitateMic-dejun sănătos: Shakshuka cu feta, măsline și ardei!

Mic-dejun sănătos: Shakshuka cu feta, măsline și ardei!

Shakshuka este o rețetă ușor de făcut în care ouăle fierte în sos de roșii sunt asezonate cu chimen și boia afumată. Acoperiți-l cu coriandru, feta și măsline, apoi serviți-l la micul dejun. În acest fel de mâncare cu o tigaie, ouăle și ardeii roșii și galbeni colorați se fierb pe plită într-un sos de roșii picant, infuzat cu chimen și boia afumată. Un strop de feta sărată și măsline fără sâmburi îmbunătățesc felul de mâncare

Shakshuka este o masă sănătoasă, copioasă, care funcționează pentru micul dejun. Este un fel de fel de mâncare rapid, care este garantat că vă va înveseli dimineața.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă boia afumată

1 linguriţă chimen măcinat

1/4 linguriță fulgi de piper

1 ceapă galbenă mare, tăiată în jumătate și feliată subțire

2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri

1 ardei gras roşu, fără sâmburi şi felii subţiri

1 ardei gras galben, feliat subţire

1 cutie roșii întregi decojite

1/2 linguriţa sare, sau dupa gust

brânză feta, mărunțită

1/3 cană Kalamata fără sâmburi sau alte măsline în saramură

4 ouă mari

Pentru garnitura:

1/4 legătură de coriandru, frunze tocate grosier

Mod de preparare

Într-o tigaie mare la foc mediu, încălziți uleiul. Adăugați boia de ardei, chimen și fulgi de piper și gătiți timp de 30 de secunde până la un minut pentru a înflori condimentele. Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, timp de 3 minute. Adăugați usturoiul, ardeiul roșu și ardeiul galben și gătiți, amestecând ocazional, timp de 15 minute sau până când legumele se înmoaie.

Zdrobiți roșiile și fierbeți-le împreună cu ardeii. Cu dosul unei linguri sau al unui polonic, faceți 4 adâncituri în sos. Spargeți un ou într-o ceașcă și turnați-l cu grijă în și adâncitură, având grijă să nu rupeți gălbenușul. Repetați cu ouăle rămase.

Presărați feta și măsline în jurul ouălor. Acoperiți tigaia și fierbeți la foc mediu timp de 8 minute, sau până când albușurile sunt întărite și gălbenușurile sunt încă moi. Se ornează cu frunze de coriandru.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: