AcasăActualitateMare atenţie! Iată la ce riscuri te expui dacă bei apă rece!

Mare atenţie! Iată la ce riscuri te expui dacă bei apă rece!

Vara, când vremea de caldă de afară ne îndeamnă să ne hidratăm, bem foarte multă apă. Este bine să bem apă, dar întrebarea este: caldă sau rece? Iată ce riscuri apar dacă bem apă rece, potrivit studiilor științifice și ce afecțiuni se agravează.

Consumul de apă și hidratarea organismului sunt extrem de benefice pentru sănătate, recomandările de consum fiind de 2-3 litri de apă zilnic. Dar care este temperatura ideală a apei pe care o bem?

Potrivit mai multor studii, consumul de apă rece ar putea avea efecte nedorite. De pildă, un studiu a arătat că apa rece face ca mucusul nazal să fie mai gros.

Astfel, vom respire mai greu. La polul opus s-ar afla băuturile calde, cum este apa caldă sau supa, ce ajută să respirăm mai ușor.

Ce afecțiuni pot fi agravate de apa rece

Mai mult decât atât, există anumite probleme ce pot fi chiar agravate prin consumul de apă rece. Potrivit unui studio, ar exista chiar o legătură între consumul de apă rece și declanșarea migrenelor la persoanele care au astfel de problem.

De asemenea, se mai arată că și durerea legată de achalazie, o afecțiune care limitează capacitatea organismului de a trece alimentele prin esofag, se poate amplifica atunci când bem apă rece.

În medicina tradițională chineză, se crede că a bea apă rece cu mâncare fierbinte creează un dezechilibru. De obicei, mesele din cultura chineză sunt servite cu apă caldă sau ceai fierbinte, în schimb.

Chiar dacă suntem tentați să bem apă rece ca gheața, direct din frigider sau congelator pe timpul verii, experții ne sfătuiesc să nu facem asta. Poate că ne simțim revigorați după căldură excesivă, dar nu este bine pentru organism.

Dezechilibru în organism

Mai mult decât atât, dacă bem apă rece direct de la frigider, putem avea diverse probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni ale stomacului și diferite infecții ale gâtului.

Așadar, apa rece poate duce la un dezechilibru în organism și poate încetini procesul de digestie.

În termeni simpli, apa rece poate provoca un dezechilibru în organism și poate încetini procesul digestiv. Totodată, corpul nostru are nevoie să-și folosească energia pentru reglarea temperaturii dacă bem apă rece.

În loc să folosească acea energie pentru digestie și pentru absorbția substanțelor nutritive, va trebui să regleze temperatura.

Un alt motiv pentru a evita consumul de apă rece mai ales în timpul mesei sau imediat după este că apa rece dezvoltă mucoase iritante și duce la dureri în gât și nas înfundat.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: