În era produselor fast-food care le iau minţile copiilor, e greu să reuşeşti să-ţi convingi micuţul să mânânce totuşi sănătos. Greu dar nu imposibil. Însă odată ce l-ai convins cu o mâncare sănătoasă şi colorată, te trezeşti că îţi mai cere o porţie. Iată o reţetă care nu presupune multă muncă şi pricepere, dar care aduce cu siguranţă zâmbetul pe buzele copiilor. Şi cum copil fericit înseamnă mamă fericită, să-i dăm drumul:
Pentru 2-3 porţii avem nevoie de:
- ½ cartof dulce
- 1 cartof alb
- 1 ceapă alba
- 1ciupercă Champignon
- 6-7 frunze mari de spanac sau 2 pumni de baby spanac
- 1 căţel de usturoi
- 3-4 linguri de cuş-cuş
- Sos de roşii
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- Amestec de legume de la conserve(opţional)
- Boia de ardei dulce
- Usturoi granulat
Începem procedură de curăţare a legumelor, apoi le tăiem cubuleţe, tocăm ceapa şi pisăm ustuiroiul. Se pune totul într-o tigaie, adăugăm 2 căni de apă, condimentele şi uleiul şi lăsăm să fiarbă înăbuşit. Când sunt aproape gata, adăugăm sosul de roşii, spanacul tocat mărunt şi cuş-cuş-ul. Se mai fierbe 5 minute cu capacul pus iar la final luam capacul şi mărim focul până când scade toată zeama.