AcasăActualitateMama Chef: Tocăniţă de cartofi cu spanac, ciuperci şi cuş-cuş

Mama Chef: Tocăniţă de cartofi cu spanac, ciuperci şi cuş-cuş

În era produselor fast-food care le iau minţile copiilor, e greu să reuşeşti să-ţi convingi micuţul să mânânce totuşi sănătos. Greu dar nu imposibil. Însă odată ce l-ai convins cu o mâncare sănătoasă şi colorată, te trezeşti că îţi mai cere o porţie. Iată o reţetă care nu presupune multă muncă şi pricepere, dar care aduce cu siguranţă zâmbetul pe buzele copiilor. Şi cum copil fericit înseamnă mamă fericită, să-i dăm drumul:

Pentru 2-3 porţii avem nevoie de:

  • ½ cartof dulce
  • 1 cartof alb
  • 1 ceapă alba
  • 1ciupercă Champignon
  • 6-7 frunze mari de spanac sau 2 pumni de baby spanac
  • 1 căţel de usturoi
  • 3-4 linguri de cuş-cuş
  • Sos de roşii
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • Amestec de legume de la conserve(opţional)
  • Boia de ardei dulce
  • Usturoi granulat

Începem procedură de curăţare a legumelor, apoi le tăiem cubuleţe, tocăm ceapa şi pisăm ustuiroiul. Se pune totul într-o tigaie, adăugăm 2 căni de apă, condimentele şi uleiul şi lăsăm să fiarbă înăbuşit. Când sunt aproape gata, adăugăm sosul de roşii, spanacul tocat mărunt şi cuş-cuş-ul. Se mai fierbe 5 minute cu capacul pus iar la final luam capacul şi mărim focul până când scade toată zeama.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: