AcasăActualitateLocuri din România, mai puţin cunoscute, dar care sunt unice în lume!

Locuri din România, mai puţin cunoscute, dar care sunt unice în lume!

Ţara noastra ascunde multe locuri de o frumuseţe rară care merită să fie descoperite de orice turist. România impresionează prin peisaje care par desprinse din poveşti, monumente, clădiri sau edificii unice în lume care îi aduc valoare şi notorietate în întreaga lume. Aceasta abundă pe întreaga sa întindere în resurse turistice considerate adevărate minuniŢara noastră este faimoasă prin obiective naturale ori construite de om, zone ce ofera experienţe inedite oricărei persoane aflate în căutare de noi aventuri. Iată câteva dintre locurile extraordinare ce îţi vor trezi dorinţa de a porni într-o excursie prin România:

Cascada Bigăr
O adevărată comoară pentru ţara noastră, cascada Bigăr din judeţul Caraş Severin a fost votată în anul 2013 ca fiind cea mai frumoasă din lume. Situată în Valea Minisului din Parcul Naţional Cheile Nerei, aceasta are o înălţime de 9 metri şi este acoperită de un muschi verde care contrasteaza într-un mod spectaculos cu albastrul apei. Cascada Bigar este alimentată de un pârâu subteran ce iese de sub o stâncă a carei înălţime depăşeşte 50 de metri şi beneficiază de o apa cu puritate extrem de rară.

Salina Turda, un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare Salina Turda se află în topul obiectivelor turistice subterane spectaculoase deoarece a fost concepută ca un muzeu neobișnuit într-o mină de sare aflată în zona Durgău – Valea Sărată din Turda.

Picturile rupestre din Peştera Coliboaia
Cele mai vechi desene din Europa Centrală, datând de acum aproape 35.000 de ani, se găsesc în Peştera Coliboaia din judeţul Bihor. Acestea prezintă animale din acele vremuri precum rinoceri, bizoni ori capete de urs. Picturile rupestre sunt într-o stare foarte bună, păstrându-se aproape intacte datorită condiţiilor favorabile de umiditate din zona peşterii unde au fost descoperite.

Vulcanii Noroioși din Buzău – minunea naturală a României. Atracție turistică din România pe care nu trebuie să o ratezi deoarece sunt singurii de acest gen din Europa. Formațiunile sunt prezente în Buzău de mii de ani, însă din anul 1867 atenția a fost mai mult concentrată pe ei.

Peştera cu oase
În apropiere de Anina, în Caraş Severin, se găseşte o altă pesteră renumită pentru vechimea sa. Descoperirile de aici au arătat că Peştera cu Oase este locul de unde provin cele mai vechi rămăşiţe din Europa ale omului modern. Peştera se află în sistemul carstic din Valea Minisului, în interiorul său fiind găsite fosilele a trei indivizi, vechi de 35.000 sau chiar 45.000 de ani.

Pădurea Hoia-Baciu
Aflată la o distanţă foarte mică de oraşul Cluj, pădurea Hoia-Baciu este vestită pentru fenomenele neobişnuite care apar aici. Aceasta a devenit celebră în 1968 când un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă din pădure un OZN. Potrivit specialiştilor, pozele sunt printre puţinele de acest gen autentice. De altfel, în Pădurea Hoia-Baciu există o zona magnetică de 300 de metri unde muşchii de pe copaci nu indică Nordul, asa cum este normal, iar ciupercile nu cresc niciodată chiar daca sunt destule în restul pădurii.Descoperă România. Pădurea Hoia Baciu, între mit și realitate - Editia de Dimineata

Saschiz – un sat de poveste din Transilvania. Loc de poveste din România unde vei avea posibilitatea să vezi Cetatea Medievală Saschiz și biserica evanghelică fortificată. Se află la 20 de km de Sighișoara.

Canionul României
O rezervaţie geologică ai cărei pereţi ating înălţimi de până la 100 metri atrage numeroşi turişti în judeţul Alba. La doar 3 kilometri de oraşul Sebeş se află Râpa Roşie, o formaţiune deosebită ce se întinde pe aproximativ 25 de hectare. Formele extraordinare modelate de ape în lutul colinei au transformat rezervaţia geologică într-un canion unic şi extraordinar de frumos.

Porţile de la Zaplaz
În munţii Piatra Craiului se găsesc nişte spărturi în stâncă ce par a fi porţi către alte dimensiuni. Urcând de la refugiul Spirlea pe traseul La Lanţuri descoperi formaţiuni ce au fost cândva fund de mare, mărturie pentru acest lucru fiind grămezile de cochilii pietrificate. Agenţi modelatori, apa şi vântul, au transformat stâncile de la Zaplaz în adevarate porţi de o înâlţime impresionată.

Podul lui Dumnezeu
Singurul pod natural din lume deschis traficului se găseşte în comuna Ponoarele, Mehedinţi. Acesta s-a format în urma prăbuşirii tavanului peşterii Ponoarele şi reprezintă o structură masivă de calcare stratificate în bancuri de 1-2 metri. Podul lui Dumnezeu are o lungime de 30 de metri şi se impune în peisaj prin masivitatea sa, având forma unui arc uriaş dacă este privit de la distanţă.

Pestera Topolniţa
Un obiectiv ştiintific rar, unic şi extrem de valoros este şi Peştera Topolniţa. Situată la aproximativ 30 de kilometri de Drobeta-Turnu Severin, aceasta reprezintă una dintre cele mai complexe şi importante forme carstice. Peştera are un cavernament gigantic, speleoteme de mari dimensiuni, ape subterane, fauna bogata, resurse arheologice, mineralogice si paleontologice care nu au fost încă studiate complet. Declarată monument al naturii, aceasta are formaţiuni unice în lume, fiind o peşteră gigantică de circa 11.000 lungime, a doua ca marime în ţară şi a 17-a in lume.

Cascada Cailor din județul Maramureș Situată în apropierea stațiunii turstice Borșa, Cascada Cailor este unul din cele mai populare obiective turistice din Maramureș. Este una din cele mai spectaculoase cascade din România, deoarece apele care se adună pe Muntele Cailor se strâng într-un cerc glaciar și alunecă pe versantul abrupt al Muntelui Piatra Rea și se revarsă peste Podul Cailor.
Parcul Natural Porţile de Fier
Considerat a fi un muzeu autentic în aer liber, Parcul Porţile de Fier reprezintă un patrimoniu unic la nivel mondial. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 115.666 hectare şi are în componenţă sa 18 rezervaţii naturale, printre care Cazanele Mici şi Cazanele Mari. Parcul Porţile de Fier este situat în zona de Sud-Vest a ţării, pe malul stâng al Dunării, între localitatile Baziaş şi Gura Văii.

România se mândreşte cu comori excepţionale care atrag atenţia turiştilor din întreaga lume.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: