AcasăActualitateLitoralul românesc îşi aşteaptă turiştii cu…preţuri mai mari!

Litoralul românesc îşi aşteaptă turiştii cu…preţuri mai mari!

A trecut pandemia, s-au ridicat restricţiile, de acum ne aşteptăm ca destinaţiile turistice să fie luate cu asalt de către turiştii dornici de vacanţe. Litoralul va cel mai căutat de turiştii aşa că au crescut şi preţurile aici. Unde mai pui că s-au majorat tarifele la gaze și electricitate şi astfel proprietarii au mărit și ei prețurile. Fie că vorbim de o noapte de cazare sau o masă la resturant, totul va costa, în medie, cu 10-15% mai mult.

Specialiştii estimează că pe litoral, vacanța va fi mai scumpă cu minimum 10% față de anul trecut.

“Deşi strategia noastră pentru acest sezon a fost să păstrăm tarifele la cazare la un preț apropiat de anul trecut. Scumpirile din zona de electricitate sau gaze se simt şi la noi. Aşa că suntem nevoiţi, în special pe partea de mâncare să creştem preţurile cu 15-20%.” spune managerul unui hotel

La all inclusive s-au mărit tarifele cu 50 de lei la trei stele, de la 449 la 499 de lei. La mâncare și băuturi prețurile s-au majorat cu 10 până la 20%. De exemplu, un gyros, anii trecuți avea prețul de 39 de lei, acum a ajuns la 44. O limonadă, 16 lei, acum este 20. Nu este o creștere semnificativă, dar turiştii au resimţit deja scumpirile.

Singurele prețuri care au rămas neschimbate sunt cele la șezlonguri. Acestea se închiriază cu 30 de lei în cursul săptămânii și cu 60 de lei în weekend.

În ciuda preţurilor mai mari, specialiştii estimează că va fi un sezon estival bun, comparabil cu cel din 2019, înainte de pandemie, pentru ca turiștii și-au făcut deja rezervări pe litoral.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: