AcasăActualitateIncredibil cum locuiesc oamenii din cea mai îngustă aşezare din lumea!

Incredibil cum locuiesc oamenii din cea mai îngustă aşezare din lumea!

Construit de-a lungul râului Nanxi, în munții abrupți din provincia chineză Yunnan, micul Yanjin este considerat cel mai adunat oraș din lume.

Privit de sus, este greu de crezut că într-un astfel de loc își pot duce viața de zi cu zi sute de mii de oameni. Deschiderea îngustă a terenului cuprins între apele tulburi ale râului Nanxi și munții abrupți ai provinciei Yunnan nu pare un loc potrivit pentru un oraș de aproximativ 400.000 de oameni. Însă, acest lucru îl face, de fapt, special.

Provincia Yunnan, unde se află cea mai îngustă așezare din lume, este cunoscut ca fiind un loc al extremelor. Relieful, în general muntos, are în partea de nord vârfuri ce depășesc 5.000 de metri altitudine, în timp ce în sud altitudinea maximă este de 3.000 de metri.

Zona este una bogată în resurse naturale și are cea mai mare diversitate de plante din China. Din cele circa 30.000 de specii, aproape 17.000 se regăsesc în aceste locuri. De asemenea, aici se regăsesc importante zăcăminte de cupru și nichel și cele mai mari zăcămite din toată china de aluminiu, plumb, zinc și staniu.

Cea mai îngustă așezare din lume, Yanjin, a fost construit pe malul uneia dintre cele mai inguste văi săpate de răul Nanxi. În cel mai ăngust punct al său, lățimea este de numai  30 de metri, în timp ce cea mai lată secțiune a orașului măsoară în jur de 300 de metri.

Orașul se întinde pe 62,5 kilometru lungime și există un singur drum, pe fiecare mal, care îl străbate. Trecerea de pe un mal pe altul se face prijn intermediul unui pod. Un alt aspect interesant este că, deși ar părea puțin propabil, în zonă circulă trenuri.

În afară de îngustimea extremă, Yanjin are o altă particularitate vizibilă. Deoarece terenul este o „marfă” atât de prețioasă în zonă, multe dintre blocuri sunt situate chiar pe malurile râului și sunt construite pe niște piloni înalți și subțiri, cale le protejează de inundații în cazul în care nivelul apei crește.

Fiind înconjurat de munți și conectat de restul țării printr-un singur drum, mulți consideră orașul a fi inaccesibil. Din acest motiv, nu puțini sunt cei care își pun multe întrebări cu privire la motivul pentru care cineva ar vrea să trăiască într-un oraș atât de îngust. Însă, această zonă a fost locuită de sute de ani și mulți dintre localnici nu s-ar gândi să locuiască în altă parte.

În din vechile timpuri, principala sursă de venit a oamenilor locului a fost comerțul cu sare, însă, din păcate, deși este uimitoare, infrastructura din Yanjin a împiedicat dezvoltarea sa economică. Majoritatea locuitorilor orașului Yanjin aparțin grupului etnic Han, cel mai numeros din China, însă se regăsesc și alte minorități.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: