AcasăActualitateÎnchisoarea Doftana, "Bastilia României" din care nimeni nu a reușit să evadeze,...

Închisoarea Doftana, „Bastilia României” din care nimeni nu a reușit să evadeze, devine hotel de 5 stele

Închisoarea Doftana devine hotel de 5 stele. Penitenciarul în care au stat închişi, printre alţii Nicole Ceauşescu sau Gheorghe Gheorghiu Dej, va intra într-un proces de reabilitare şi ulterior în circuitul turistic. Noul proprietar, cunoscutul om de afaceri Mohamad Murad, a anunţat investiții de 25 de milioane de euro, în primă fază, pentru transformarea închisorii într-un complex hotelier cu 1.000 de locuri de cazare. Acesta a câştigat licitaţia, organizată la începutul săptămânii trecute de primăria comunei Telega, descalificând alţi doi competitori, o societate din Mangalia şi o persoană fizică din Prahova.

“Vom face cel mai mare centru de conferinţe din România. Cu peste 1000 de locuri de cazare. Investiţia se va ridica, în prima fază, la suma de 25 milioane de euro.” a spus Mohamad Murad, investitor.
Situată în localitatea Telega, județul Prahova. Clădirea închisorii a fost dată în folosință în anul 1895 și a fost folosită până în anii 1960 pentru încarcerarea deţinuţilor politici alături de deținuții de drept comun. Aici au fost încarceraţi mai mulţi lideri comunişti, în perioada în care partidul era ilegal. Printre ei Nicolae Ceauşescu sau Gheorghe Gheorghiu Dej. Ulterior a fost transformată într-un muzeu. După 1990, din lipsa fondurilor, acesta a fost părăsit.
Penitenciarul a fost construit după planurile unui arhitect belgian, fiind dotat cu instalații de apă, încălzire și electricitate, ultimele două fiind dispuse pe holuri. Totuși, aceste facilități erau folosite și pentru a pedepsi sau răsplăti comportamentul deținuților.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: