AcasăActualitateÎncepe programul "Rabla pentru electrocasnice"!

Începe programul „Rabla pentru electrocasnice”!

Programul „Rabla pentru electrocasnice” începe mâine, de la ora 10.00. Totul va debuta cu operațiunea de creare a conturilor de utilizator. Cei interesați au la dispoziție șapte zile pentru această etapă, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu.

Anul acesta, bugetul alocat programului este de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, se demarează etapele de selecție în aplicația informatică a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program.

„Rabla pentru electrocasnice” îşi propune înlocuirea echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Lista comercianților validați pentru ediția curentă a programului Rabla va fi aceeași ca la sesiunea precedentă. Lista include:

 • cel mai mare magazin online din România – eMag;
 • mari retaileri electro-IT, cu o rețea importantă de magazine fizice la nivel național, cât și cu site-uri populare – Altex și Flanco;
 • hipermarketuri – Auchan, Carrefour și Cora;
 • magazine de construcții și amenajări interioare  Dedeman;
 • și alți câțiva jucători pe piața de electrocasnice.

Voucherele obținute pe site-ul AFM sunt valabile, timp de 7 zile, pentru cumpărarea de echipamente noi doar de la comercianți aprobați în program. Aceștia s-au angajat prin contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu să preia echipamentele vechi de la solicitanți și să le predea unor operatori pentru colectare. De asemenea, sunt obligați să ofere raportări în privința numărului de echipamente predate, tipul lor, precum și masa lor în kg.

Valoarea voucherelor

Conform celor mai recente modificări din ghidul de finanțare Rabla Electrocasnice 2022, actualizat în luna mai, prin program se acordă vouchere de până la 500 lei pentru cumpărarea unui echipament nou, după cum urmează:

 • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe cu noua clasă energetică A, B sau C:
 • 400 de lei pentru aparate frigorifice (frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice sau congelatoare) cu noua clasă energetică A, B, C, D sau E:
 • 400 de lei pentru maşini de spălat vase ce se încadrează la noua clasă de eficiență energetică A, B, C sau D;
 • 500 de lei pentru laptopuri;
 • 300 de lei pentru tablete.
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat (inclusiv pentru cele portabile) cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 de lei pentru uscătoare de rufe din clasa energetică cel puțin A++:
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

Clasele de eficiență energetică specificate mai sus sunt pentru produsele noi comandate. Nu contează ce clasă de energie au produsele vechi pe care le returnezi. În plus, nu este obligatoriu să predai un echipament funcțional.

Perioadele de aplicare pentru vouchere sunt de o săptămână, însă experiența edițiilor anterioare ne spune că bugetul fiecărei etape se epuizează în doar câteva minute. Ca să ai șanse să prinzi un voucher, aplică pentru unul în prima zi a fiecărei etape, de la ora 10:00, oră de start pe care o cunoaștem. Reluăm datele: 24 iunie, 1 și 8 iulie 2022.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: