AcasăActualitateÎn prag de Paște, Ministerul Afacerilor Externe lansează o alertă de călătorie...

În prag de Paște, Ministerul Afacerilor Externe lansează o alertă de călătorie în Israel!

În contextul evenimentelor din ultima perioadă din mai multe zone ale Israelului, autorităţile din România îi atenţionează pe cei care vor să viziteze ţara. Mai ales că în această perioadă premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşte, foarte mulţi români aleg să mergă în excursii în Tel Aviv. Din păcate aici, forţele armate israeliene au intensificat operaţiunile de securitate după o serie de atacuri asupra cetăţenilor israelieni, inclusiv un atac terorist la Tel Aviv în urma cărora trei persoane au fost ucise şi alte 11 rănite.

Ca urmare a acestor evenimente dar şi a unor posibile atacuri, Ministerul Afacerilor Externe a lansat o alertă de călătorie  prin care “recomandă cetățenilor români care se deplasează în Statul Israel să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zona unde urmează a călători.”

Toţi cetăţenii români care ajung în această perioadă în Israel trebuie să ia în calcul mai multe interdicţii, cum ar fi:

  • evitarea deplasărilor în zonele zonele de frontieră cu Siria și Liban, precum și în proximitatea liniilor de demarcație cu Înălțimile Golan, Cisiordania și Fâșia Gaza, unde situația de securitate poate fi volatilă. În situația neprevăzută a reluării tirurilor cu rachete din Fâșia Gaza către teritoriul israelian, identificarea, în zona în care se află, a unui adăpost de securitate, în cazul în care clădirea în care sunt cazați nu deține un astfel de spațiu.
  • menținerea vigilenței, pe toată durata șederii în Israel, având în vedere faptul că incidente de securitate pot avea loc în mod neprevăzut;
  • evitarea zonelor publice aglomerate, în special cele unde au loc demonstrații publice sau mitinguri, tulburări civile sau violenţe de stradă;
  • monitorizarea mass-media locale.

Autorităţile avertizează faptul că “urmare recentelor atacuri teroriste (Beer Sheva – 22 martie 2022, Hadera – 27 martie 2022, Bnei Brak – 29 martie 2022, Tel Aviv – 7 aprilie 2022), se menţine crescut riscul unor noi atentate, situaţia de securitate fiind volatilă, cu predilecție în cursul lunii aprilie 2022, în care se suprapun sărbătorile evreiești, musulmane și creștine. În acest context, vizitele în Ierusalim, în special în Oraşul Vechi prezintă un risc ridicat, fiind recomandate evitarea călătoriilor neesenţiale şi vigilenţă maximă.”

Amenințările teroriste vizează în general locuri precum: obiective turistice, noduri ale mijloacelor de transport, centre comerciale aglomerate, zone frecventate de turiști, clădiri și obiective guvernamentale. Pentru obținerea de informații actualizate, cetățenii români pot contacta atât Ambasada României la Tel Aviv, Consulatul General al României din Haifa, cât și Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah – Palestina.

Cetăţenii români care se deplasează în Israel sau care se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. Pentru orice problemă Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://telaviv.mae.ro și www.mae.ro.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: