AcasăActualitateÎn ce țară se află cel mai înalt pod de cale ferată...

În ce țară se află cel mai înalt pod de cale ferată din lume! Întrece Turnul Eiffel!

Acest pod a fost construit recent și încă nu a fost inaugurat, urmând ca anul acesta turiștii să se poată bucura de el.

Podul Chenab are 359 m înălțime

India a construit cel mai înalt pod de cale ferată din lume. Chenab are 359 m înălțime și depășește chiar și Turnul Eiffel (330 m). Podul este situat în regiunea Kamu și va conecta valea Kashmirului de India Continentală.

Anterior, singura rută terestră care lega părțile Kashmir cu restul țării era șoseaua națională Srinagar-Jammu, de 300 de kilometri, care se închide în timpul iernii.

„Avem o mulțime de probleme când traversăm drumul”, a declarat Anil Kumar Mehendru, vicepreședintele New Kashmir Fruit Association, pentru CNN. „Odată ce vom fi conectați cu trenul de restul Indiei, va fi un mare impuls pentru această industrie, agricultură și fructe.”

Chenab va fi deschis vizitatorilor începând cu decembrie 2023 sau ianuarie 2024, a declarat Ministerul Căilor Ferate într-un comunicat de presă. Acesta va stimula sectoarele industriale și agricole ale regiunii, permițând conectivitatea feroviară pe orice vreme între vale și restul Indiei, spun experții. Podul din nordul Indiei are 1,315 metri lungime, iar proiectul a fost început în 2002.

Sushant Singh, membru senior la Centrul de Cercetare a Politicii din India, a declarat că podul are și implicații politice, deoarece este văzut ca „un mijloc de integrare a Kashmirului în India”.

Potrivit lui Singh, „speranța din punct de vedere istoric” a fost că legătura feroviară, inclusiv podul Chenab, va face Kashmirul „să se simtă mai mult ca parte a Indiei”.

Dar Singh a declarat că „rămâne de văzut” dacă podul și legătura feroviară este considerată pozitivă de către Kashmir, având în vedere că „în ultimii ani, Kashmirul a fost subminat de politicile luate de prim-ministrul Modi și guvernul său. care i-au înstrăinat cu adevărat pe oameni”.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: