AcasăActualitateÎn această seară este Ora Pământului, momentul de solidaritate al oamenilor pentru...

În această seară este Ora Pământului, momentul de solidaritate al oamenilor pentru planetă!

În fiecare an, la ora 20:30 în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni din întreaga lume se alătură pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă planeta noastră.

Ora Pământului este o tradiție anuală începută de World Wildlife Fund (WWF) în 2007 la Sydney, Australia, pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice.

Şi în această seară, oameni din peste 190 de țări își vor stinge luminile timp de o oră. Iată câteva repere globale care se vor alătura Orei Pământului: Opera din Sydney, Poarta Indiei, Centrul Beijing Phoenix din China, Poarta Brandenburg din Germania, Colosseumul din Italia, Empire State Building din Statele Unite și Hristos Mântuitorul din Brazilia, în toate aceste locuri, se vor stinge luminile pentru a arăta sprijinul pentru campanie.

Care este scopul Ora Pământului?

WWF descrie evenimentul ca pe un simbol al „unității” și „speranței” pentru un viitor durabil. „Earth Hour își propune să crească gradul de conștientizare și să declanșeze conversații globale despre protejarea naturii, abordarea crizei climatice și lucrul împreună pentru a modela un viitor mai luminos pentru noi toți”, spune WWF pe site-ul web Earth Hour.

Cum putem participa?

Puteți marca Ora Pământului stingând luminile între orele 8:30 și 21:30 în funcţie de fusul orar local. Susţinătorii acestui eveniment recomandă, de asemenea, oamenilor „să ia măsuri dincolo de oră, fie să se implice în campanii Ora Pământului în propria lor țară, fie că demarează mișcarea în propria comunitate”.

Milioane de oameni din întreaga lume își sting luminile pentru a arăta că le pasă de viitorul planetei noastre, iar alăturarea orei Pământului ne reamintește că și acțiunile mici pot face o mare diferență.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: