AcasăActualitateImportanţa bunicilor în viaţa nepoţilor. Cinci motive pentru a-i ţine cât mai...

Importanţa bunicilor în viaţa nepoţilor. Cinci motive pentru a-i ţine cât mai aproape de cei mici!

O vorbă veche spune că “cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”. Mai exact, cine are bunici, să-i ţină cât mai aproape. De-a lungul timpului, numeroase studii de cercetare și statistici evidențiază multitudinea beneficiilor de a avea alături de noi bunicii. Impactul pozitiv pe care îl au relațiile dintre bunici și nepoţi contribuie la fericirea și bunăstarea întregii familii. Iată doar cinci motive pentru care este indicat ca bunicii să fie lăsaţi să ajute la creşterea şi educaţia celor mici:

  1. Bunicii oferă un sentiment de siguranță.

În vcele mai dificile perioade, să ai un sprijin suplimentar, ajută foarte mult psihicul unui copil. Studiile au arătat că relațiile strânse bunici-nepoți, în special în timpul adolescenței, pot avea ca rezultat mai puține probleme comportamentale și emoționale pentru copii. Bunicii, spre deosebire de părinţi, care nu au atât de mult timp liber, ascultă problemele celor mici cu o mai mare atenţie. Acest lucru făcându-i pe copii să le fie mai ușor să se deschidă și să-și împărtășească dificultățile și problemele cu bunicii lor.

2.Bunicii reprezintă un exemplu pentru nepoții lor.

Sunt foarte multe cazuri în care bunicii influențează convingerile și valorile copiilor. Din relaţia pe care un bunic o are cu nepotul său, sau cu restul familiei, copilul poate să-şi facă o idee asupra a ceea ce constituie o relație sănătoasă. Iar sfaturile pe care acesta le primeşte de la bunicii lor, cu siguranţă îi va influenţa alegerile în viaţă, comportamentul faţă de cei din jur, felul său de a fi.

3.Bunicii au o mare experiență şi le-o împărtăşesc şi nepoţilor.

Pentru că au atatea experienţe şi poveşti de viaţă, bunicii reprezintă o resursă extrem de valoroasă. Aceştia le împărtăşesc copiilor evenimente din viaţa lor, de multe ori nu tocmai uşoară şi astfel cei mici înţeleg că viaţa nu este o joacă, reuşind să diferenţieze binele de rău. Nu sunt puţine cazurile când copiii îi ascultă pe bunici chiar și atunci când nu o fac faţă de părinții lor sau de profesori. De asemenea, copiii înțeleg mai bine cine sunt și de unde vin, prin legătura cu bunicii lor.

4.Bunicii reprezintă cea mai bună opțiune de îngrijire a copiilor.

Atunci când ambii părinți lucrează, de cele mai multe ori bunicii sunt cei care joacă un rol extrem de important în creșterea copiilor. Faptul că bunicii sunt cei care se ocupă de copii este mult mai benefic, din toate punctele de vedere, decât să apelezi la o bonă. Un străin adus în viaţa celor mici, nu va avea un impact bun asupra lor.

5.Bunicii sunt cei mai buni parteneri de joacă pentru copii

Pentru cei mici, a avea bunici în preajmă înseamnă a avea tovarășii perfecti cu care să se joace și să se distreze. Bunicii sunt unii dintre cei mai buni parteneri atunci când vine vorba de a folosi creativitatea și imaginația copiilor. De asemenea bunicii au o bună influență în a-i determina pe copii să mănânce mese mai sănătoase.

Nimeni nu poate înlocui bunicii. Ei vor râmâne în sufletul nepoţilor, chiar şi atunci când nu vor mai fi. Iar atunci când vor fi adulţi, tot ce au învăţat din înţelepciunea şi blândeţea bunicilor, le va fi exemplu în viaţă.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: