AcasăActualitateImaginea neputinţei şi a dezastrului în Mariupol! Cozi uriaşe la mâncare!

Imaginea neputinţei şi a dezastrului în Mariupol! Cozi uriaşe la mâncare!

Oamenii din Mariupol, un oraș aproape complet distrus de atacurile armatei ruse, formează cozi uriașe în fața centrelor comerciale, de unde așteaptă ore întregi pentru a lua mâncare. De o lună, cetăţenii acestui oraş se ascund în subsoluri, fără apă și current.

„Acum la Mariupol este foarte periculos. Oamenii de acolo nu au nimic, nu au o casă, nu au apă, mâncare, electricitate sau internet. Nimic”, a a declarant o tânără care a reușit să ugă din Mariupol şi să ajungă cu trenul la Lviv, în vestul Ucrainei.

Nu doar războiul şi ruşii fac victime, ci si lipsa mâncării. “Soţul meu avea diabet. Alimentația proastă din ultimele zile l-a dus în comă și a murit“, povesteşte în lacrimi Alexandra. Ea vrea să părăsească Ucraina dar doar după ce îşi va îngropa soţul.

Fotografiile arată pagubele masive aduse clădirilor rezidențiale, caselor și infrastructurii. A fost cauzată de artileria rusă și loviturile aeriene. Dar problemele cu care se confruntă ucrainenii cu privire la penuria de alimente și apă devin, de asemenea, evidente.

Cel mai afectat oraş din Ucraina, Mariupol

Cel puțin 5.000 de oameni au fost uciși în Mariupol în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor guvernamentali ucraineni. Ar putea fi până la 10.000, dar cel puțin 5.000 de oameni sunt îngropați. „Înmormântările au fost suspendate în urmă cu 10 zile din cauza bombardamentelor continue”, a declarat consilierul prezidențial Tetiana Lomakina.

Mariupol este unul dintre orașele cele mai afectate în timpul războiului. Forțele ruse au asediat orașul-port din sud, aşa că oamenii sunt nevoiţi să trăiască fără apă, electricitate sau încălzire. Există, de asemenea, o lipsă de alimente și medicamente. În ultimele săptămâni, mii de rezidenți s-au mutat în zone mai sigure ale Ucrainei prin coridoare umanitare. Înainte de război, orașul avea o populație de peste 430.000 de locuitori.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: