Astăzi, 6 august-Schimbarea la faţă a Domnului, reprezintă prima și singura zi cu dezlegare la pește din Postul Maicii Domnului care a început pe 1 august și se va termina pe 14 august. Aşa că astăzi venim cu o reţetă rapidă şi delicioasă, care se prepaă usor: Ardei umpluţi cu ton!
Tonul completat de aroma ardeilor şi a parmezanului dă o savoare cu totul aparte acestei reţete.
Ingrediente
4 bucăţi ardei gras (de marime medie)
100 g pesmet
80 g parmezan(opţional de post se poate înlocui cu orez)
350 g ton
5 file anşoa
50 g de capere
1 căţel mare de usturoi
patrunjel (opţional)
100 g măsline negre
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie măslinele rondele, caperele şi fileurile de anşoa se toacă mărunt. Se toacă şi usturoiul. Se amestecă toate cu tonul, pesmetul şi parmezanul.
Se sărează şi piperează dupa gust. Ardeii se spala se taie numai partea de sus, se scot seminţele şi filamentele.
Se umplu cu compoziţia, apoi se stropesc cu ulei şi se presară parmezan deasupra.
Se pun ardeii umpluţi în tava căptuşită cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul încălzit la o temperatură 180 de grade Celsius, până se rumenesc frumos. Se pot servi cu garnitură de cartofi la cuptor.
Poftă bună!