AcasăActualitateIdei de reţete la ceas de sărbătoare: Ardei umpluţi cu ton!

Idei de reţete la ceas de sărbătoare: Ardei umpluţi cu ton!

Astăzi, 6 august-Schimbarea la faţă a Domnului, reprezintă prima și singura zi cu dezlegare la pește din Postul Maicii Domnului care a început pe 1 august și se va termina pe 14 august. Aşa că astăzi venim cu o reţetă rapidă şi delicioasă, care se prepaă usor: Ardei umpluţi cu ton!

Tonul completat de aroma ardeilor şi a parmezanului dă o savoare cu totul aparte acestei reţete.

Ingrediente

4 bucăţi ardei gras (de marime medie)

100 g pesmet

80 g parmezan(opţional de post se poate înlocui cu orez)

350 g ton

5 file anşoa

50 g de capere

1 căţel mare de usturoi

patrunjel (opţional)

100 g măsline negre

ulei de masline

sare

piper

Mod de preparare:

Se taie măslinele rondele, caperele şi fileurile de anşoa se toacă mărunt. Se toacă şi usturoiul. Se amestecă toate cu tonul, pesmetul şi parmezanul.

Se sărează şi piperează dupa gust. Ardeii se spala se taie numai partea de sus, se scot seminţele şi filamentele.

Se umplu cu compoziţia, apoi se stropesc cu ulei şi se presară parmezan deasupra.

Se pun ardeii umpluţi în tava căptuşită cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul încălzit la o temperatură 180 de grade Celsius, până se rumenesc frumos. Se pot servi cu garnitură de cartofi la cuptor.

Poftă bună!

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: