AcasăActualitateIată care sunt cele 7 organe vitale în detoxifiere şi pentru ce...

Iată care sunt cele 7 organe vitale în detoxifiere şi pentru ce alimente trebuie să optăm!

Detoxifierea periodică a organelor te va ajuta să ai un nivel ridicat de energie şi să arăţi bine. Există şapte organe vitale de care trebuie să te ocupi.

Detoxifiere este un cuvânt la modă în ultimii ani. Toate vedetele povestesc despre asta dar şi despre clinicile exclusiviste sau destinaţiile exotice pe care le vizitează în acest scop. Detoxifierea este însă ceva ce poţi face şi tu acasă, la tine, printr-o alimentaţie corespunzatoare. Este important să îi acorzi atenţie pentru a menţine sănătatea corpului tău.

Detoxifierea periodică a organelor te va ajuta să ai un nivel ridicat de energie şi să arăţi bine. Există şapte organe vitale de care trebuie sa te ocupi.

Ficatul este primul dintre acestea. Il poţi detoxifia făcând o cură de morcovi, legume, mere, grapefruit şi usturoi. Prăjelile slabesc ficatul aşa că mai bine renunţă la ele.

Vezica biliara îţi va fi recunoscatoare daca vei consuma alimente bogate în fibre, legume, fructe şi vei bea multă apă. Evită produsele procesate care conţin mult zahăr şi grăsimi.

Deşi sângele nu este un organ, merită atenţia ta datorită rolului său de trasnportator al oxigenului mineralelor şi vitaminelor către toate organele. Poţi folosi ierburi precum trifoi roşu sau rădăcina de brusture ba chiar şi ardei roşu.

Limfa este la fel de importantă precum sângele. O limfa detoxifiată se reflectă în calitatea pielii, netedă şi sănătoasă. Bea multă apă şi, aşa cum am mai spus, evită alimentele procesate.

Pancreasul are grijă de hormonii tăi. Ai la rândul tău grijă de pancreas şi aceştia nu o vor lua razna. Nu este deloc complicat. Un pahar de apă la temperatura camerei, în care storci lămâie, face minuni. Ananasul, sucul de papaia şi kiwi sunt de asemenea benefice pentru pancreas. La fel şi o baie sau un duş cald. Fii atentă la emoţiile tale şi nu te lăsa cuprinsă de stres.

Rinichii te ajută să elimini toxinele şi alte „gunoaie” din sânge printr-un proces de filtrare. Sucurile de lămâie, sfeclă şi merişoare ajută la detoxifierea rinichilor.

Nu uita nici de intestine. Îţi poţi detoxifia colonul reducând inflamaţia şi iratibilitatea stomacului cu ajutorul ghimbirului, ardeilor roşii şi seminţelor de chimen. Cred că ştii deja cât de gustoasă poate fi o supă-cremă de chimen. Ghimbirul reduce inflamaţia tractului intestinal iar ardeiul roşu te scapă de constipaţie.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: