AcasăActualitateGuvern demis în urma unei moțiuni de cenzură!

Guvern demis în urma unei moțiuni de cenzură!

Se întâmplă în Bulgaria, unde Guvernul proeuropean condus de premierul Kiril Petkov a căzut, în urma moțiunii de cenzură adoptată de Parlament.

Cabinetul a fost destituit la doar 6 luni de momentul învestirii. Absolvent de Harvard, Kiril Petkov a fost ales pe baza promisiunilor sale de a se lupta cu corupția și de a introduce reforme în țara considerată cea mai săracă din Uniunea Europeană.

Împotriva lui Petkov s-au coalizat mai mulți oligarhi și proprietari de trusturi media. Printre aceștia se numără și Delian Peesvki, mogul media și fost șef al serviciului secret intern.

Moțiunea împotriva coaliției de guvernare a fost propusă de partidul de opoziție GERB al fostului prim-ministru Boiko Borisov, una dintre principalele ținte ale campaniei anti-corupție. Partidul populistului Borisov a acuzat guvernul Petkov că nu a reușit să limiteze inflația. Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu votul a 123 de deputaţi dintr-un total de 240, în timp ce împotrivă au votat 116, un deputat fiind absent,

Preşedintele Rumen Radev urmează să cheme partidele la negocieri pentru a încerca formarea unui nou cabinet. Partidul lui Kiril Petkov, plasat pe primul loc la ultimele alegeri, va face prima tentativă, urmat de alte două partide. În caz de eşec, parlamentul va fi dizolvat şi se vor organiza noi alegeri

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: