AcasăActualitateGreu de crezut dar există un loc de pe planetă unde toți...

Greu de crezut dar există un loc de pe planetă unde toți oamenii sunt rude!

Toți locuitorii din Palmerston, o formaţiune geologică de corali din Insulele Cook, sunt rude între ei. Așezarea este situată la circa 3.200 de kilometri de Noua Zeelandă, fiind unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă şi unde se ajunge destul de greu.

Locaţia este atât de izolată de restul lumii încât navele de aprovizionare vin doar de două ori pe an aici. Micuța insulă Palmerston din Pacific este vizitată de o navă de aprovizionare de două ori pe an, iar călătoria lungă și periculoasă îi descurajează pe mulți dintre cei ce își doresc să viziteze locul. În 1777, James Cook a devenit prima persoană care a pus piciorul pe insulă, deși descoperise zona cu trei ani mai devreme.

Insula a rămas nelocuită pentru o perioadă lungă de timp, până când aici a naufragiat vânătorul de balene, William Marsters. Englezului i-a plăcut atât de mult locul încât trei ani mai târziu s-a mutat aici cu soția, fiica și doi veri de-ai săi. Înainte să moară, Marsters a organizat acest loc, astfel încât fiecare dintre primii localnici să controleze o parte din insula principală. În zilele noastre, Palmerston are un consiliu format din descendenții celor trei familii. Chiar dacă este interzis mariajul în cadrul aceleași familii, practic toți cei care se căsătoresc aici sunt rude prin alianță.

Avioanele nu pot ateriza pe insulă din cauza recifului înalt, iar oceanul este foarte agitat în această parte a lumii. De asemenea, Palmerston este prea departe de alte țărmuri, iar călătoria cu elicopterul nu este nici ea posibilă, așa că marea este singura cale de acces. Dar călătoria primejdioasă îi împiedică pe mulți, cu excepția celor mai hotărâți dintre vizitatori, să ajungă la Palmerston.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: