AcasăActualitateGrădinăritul în luna martie! Iată cu ce activităţi întâmpinăm debutul primăverii!

Grădinăritul în luna martie! Iată cu ce activităţi întâmpinăm debutul primăverii!

Deşi vremea continuă să ne surprindă cu câte o ninsoare sau cu temperaturi cu minus, calendaristic putem spune că ne apropiem de debutul primăverii. Şi pe măsură ce se apropie acest anotimp, vremea se va încălzi, zilele se vor mări şi atunci atenţia noastră se va îndreapta către plantare și semănat, activităţi care vor ocupa mai tot timpul celor care adoră grădinăritul. Iată câteva lucrări în grădină sau în livadă în luna martie:

Îngrijirea plantelor perene și plantarea bulbilor

Plantele perene sunt acele plante care supraviețuiesc anotimpurilor reci datorită rădăcinilor care rezistă și la temperaturi scăzute. După anotimpul rece acestea vor înflori din nou primăvara, printr-o nouă tulpină. Tocmai din acest motiv plantele perene reprezintă cea mai bună opțiune pentru decorarea grădinilor și a parcurilor.

În condiţiile în care sunt îngrijite corect, anumite plante perene pot supraviețui chiar și până la 70 ani. Câteva astfel de exemple sunt bujorii, ghioceii, stânjeneii, viorelele, toporașii sau primula. În cazul în care nu ați îndepărtat tulpinile moarte ale plantelor perene din grădina voastră, acum este ultima șansă să o faceți înainte de apariția celor noi.

Tăierea trandafirilor

Luna martie este luna ideală pentru tăierea trandafirilor. Primăvara trebuie tăiate toate porţiunile afectate de ger sau uscate. În acest fel ajutăm întinerirea tufei și producția de flori.

Pregătirea solului pentru semănat

Dacă ați făcut deja săpaturile de iarnă, acum este momentul să faceți ultimele pregătiri pentru a pregăti solul pentru semănat. Astfel, curățăm buruienile, scoatem pietrele sau bucățile de rădăcini vechi sau alte gunoaie, presărăm un strat subţire de îngrășământ organic și greblăm suprafața.

Fructe și legume

Acesta este momentul să semănați semințe de legume și să le puneţi într-o seră. Semănaţi salata verde, roșiile, vinetele, ardeii iute și castraveții”. Afară se pot semăna mazăre, morcovi, sfeclă roșie, varză de vară și toamnă, ierburi, praz, spanac, napi, fasole, varză de Bruxelles și păstârnac.

Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a începe să plantaţi timpuriu cartofi, ceapă şi usturoi. Pot fi plantate, de asemenea şi culturile permanente, cum ar fi sparanghelul și căpșunile.

Mulcirea terenului

Una dintre cele mai importante sarcini în această perioada este aceea de a mulci solul cu compost. Asta înseamnă o gamă largă de materiale organice sau anorganice, folosite pentru acoperirea suprafeţei solului, cu scopul de a obţine un pamânt de o calitate mai bună. Acest lucru îmbunătățește structura solului, blochează umiditatea și suprimă crelterea buruienilor.

Nu ne mai rămâne decât să declarăm deschis sezonul grădinăritului!

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: