AcasăActualitateFenomene ale naturii unice și inexplicabile, în faţa cărora rămâi mut de...

Fenomene ale naturii unice și inexplicabile, în faţa cărora rămâi mut de uimire!

E adevărat că la școală învăţăm despre multe fenomene al naturii, unele mai impresionante ca altele. Dar cele descrise mai jos sunt cu adevărat miraculoase şi oricât ar încerca oamenii de ştiinţă să le explice, pur şi simplu natura demonstrează că este mereu cu un pas în faţa tuturor.

  1. Cascada Hukou (China)

Această cascadă dintr-o provincie muntoasă din China rămâne a fi o enigmă pentru oamenii de știință. Ea nu îngheață iarna, când temperaturile scad chiar până la -30 de grade. Iar vara, din motive necunoscute apa se transformă în gheață. Potrivit localnicilor, acest fenomen este neschimbat de câteva zeci de ani.

  1. Lacul mort (Kazahstan)

Este un lac extrem de mic 100×60 m, care rămâne rece tot timpul și nu seacă nici vara, la temperaturi ridicate. Aici nu există pește și nici plante. Oamenii de știință motivează lipsa de viață prin prezența unui gaz de proveniență necunoscută, care vine de la fundul lacului. Aici nu au fost făcute cercetări detaliate, întrucât nimeni nu este în stare să stea în această apă mai mult de 3 minute. În acest lac, trupurile înecate nu se ridică la suprafață, ci rămân la fund, de parcă ar fi din ceară.

  1. Valea păsărilor căzătoare (India)

În statul Assam din India, se află valea păsărilor căzătoare. În luna august, aici, păsările trec colectiv printr-o stare de semileșin și cad din cer. În aceste momente, ele pot fi luate în mâini fără ca acestea să se opună.

  1. Copacul Vulemi (Australia)

Australienii au descoperit o specie preistorică de pin, numit Vulemi și despre care nu a știut nimeni până în 2005. Aceasta are o vârstă de peste 150 mln de ani. La moment, într-o rezervație de lângă Sidney există în jur de 50 de exemplare, unice în lume.

  1. Craterul misterios din Antarctida

Se crede că acesta a apărut la Polul Nord ca urmare a căderii unui asteroid enorm, formând o gaură cu diametrul de 4 mii km.

  1. Sporii Kano

Sporii Kano sunt niște bacterii care s-au dezvoltat o mare perioadă de timp în chihlimbar, în rășină de copaci, cu 25 mln de ani în urmă. Savantul, Raul Kano, de la Universitatea din California a reușit să învie aceste microorganisme. Se spune că doar organisme de pe alte planete pot reveni după o perioadă atât de îndelungată.

  1. Anomalia Iridium

Aceasta a fost descoperită de către savantul american, Walter Alvarez, în secolul trecut, la 150 km de capitala Italiei, Roma. Sub pământ a fost identificat un strat subțire de argilă care conține iridium de 300 de ori mai mult decât valorile normale.

  1. Câmpul fulgerelor (Ucraina)

În Ucraina, există o suprafață mică de teren care atrage cele mai multe fulgere în perioada furtunilor. Acolo este cea mai înaltă mortalitate din cauza fulgerelor. În 1995 arheologii au găsit în această zonă rămășițe de beton, o sculptură din bronz, bani romani și pietre cu inscripții indescifrabile.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: