Astăzi vă prezentăm o reţetă delicioasă de clatite cu legume, de inspiraţie coreeană (yachaejeon). Au avantajul că sunt si de post (vegane).
Ingrediente:
600 g legume in total:
2 morcovi mici
1 dovlecel mic
1 cartof mic
1 ceapă medie
1-2 fire de ceapă verde
sare, piper
120g făină
80 g apa
ulei pentru prăjit
Pentru sos:
1 lingură sos soia
2 linguriţe oţet
1/2 linguriţă zahăr
1 linguriţă chilli sos
1 lingură seminţe de susan
– cantitati pentru 4-5 pancakes de cca 20 cm diametru –
Cum se fac:
Tăiem toate legumele bucăţele subţiri ca băţul de chibrit iar ceapa solzi. În total legumele ar trebui sa aiba cca 600 g.
Punem toate legumele într-un vas încăpător, punem peste ele sare, piper, făină şi apă şi omogenizăm bine.
Punem o tigaie antiaderentă pe foc, adaugăm 1 lingură de ulei şi punem din compoziţia de legume.
Întindem un strat uniform în toată tigaia, nu prea gros, presăm cu o lingură şi lăsăm cca 3 minute la foc mic-mediu. Întoarcem pe cealaltă parte şi pe margine mai adaugăm o linguriţă de ulei în tigaie şi mişcăm clătita astfel încât uleiul să se distribuie uniform dedesubt.
Trebuie întoarse cu o paletă mare, cu grija. Se pot rupe.
Coacem încă 3-4 minute.
Pentru sos, amestecam toate ingredientele.
Tăiem în 4 clatitele şi le înmuiem cand mâncăm în amestecul cu sos de soia.