AcasăActualitateEste vremea strugurilor! Iată cum îi putem folosi în diferite tehnici de...

Este vremea strugurilor! Iată cum îi putem folosi în diferite tehnici de înfrumuseţare!

În ayurveda, strugurii sunt un mit, o „fântână de tinereţe”.

Că este adevărat, o dovedeşte tenul de mătase al indiencelor, care nu-şi tencuiesc obrazul cu cosmeticale industriale, ci se ung pe faţă cu boabe zdrobite de struguri. Şi dacă le-am fura reţeta şi noi? Cu o condiţie: înainte de a alege ce struguri să folosim, trebuie să ţinem cont de tipul de piele pe care îl avem. Strugurii roşii sau negri sunt ideali pentru pielea mai închisă la culoare şi grasă; strugurii verzi, albi sau roz sunt recomandabili în cazul pielii sensibile, deschise la culoare, precum şi pentru pielea uscată. Şi iată acum reţetele.

Masaj cu struguri

Ingrediente: câţiva struguri proaspeţi.

Luaţi câteva boabe de struguri, tăiaţi-le în două, masaţi-vă faţa, gâtul şi decolteul cu pulpa lor. Insistaţi pe zonele delicate, cele mai expuse la îmbătrânire: frun­tea, zona din jurul ochilor şi a gurii, gâtul. Lăsaţi zeama să se usuce, apoi clătiţi-vă.

 

Apă de struguri

Ingrediente: o jumătate de pahar suc de struguri, o jumătate de pahar apă minerală, o linguriţă suc de lămâie.

Amestecaţi sucul de struguri cu apa minerală şi cu sucul de lămâie. Pulverizaţi preparatul pe faţă, gât şi decolteu, cu ajutorul unui recipient cu pulverizator sau loţionaţi-vă cu un tampon de vată. Lăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi clătiţi. Preparatul se poate păstra la rece, nu mai mult de trei zile.

Tonifică pielea şi-i întârzie îmbătrânirea.

 

Mască hidratantă

Ingrediente: 3 linguri suc de struguri albi, o lingură cu miere, o jumătate linguriţă cu ulei de migdale sau de măsline, făină de ovăz.

Amestecaţi sucul de struguri cu mierea şi cu uleiul, apoi adăugaţi făină până obţineţi o cremă omogenă. Aplicaţi preparatul pe faţă, gât şi de­colteu. Lăsaţi să acţioneze 20 minute. La final, clătiţi-vă bine cu apă caldă.

Reface ţesuturile şi hidratează.

 

Cremă pentru conturul ochilor

Ingrediente: 2 linguri suc de struguri albi sau roz, conţinutul a 2 capsule de vitamina E (le găsiţi în farmacii).

Amestecaţi sucul cu vitamina E. Aplicaţi uleiul cu masaj uşor, pe zona din jurul ochilor. Se lasă peste noapte să-şi facă efectul şi se curăţă cu apă caldă a doua zi dimineaţă.

Evită apariţia ridurilor.

 

Albirea pielii

Ingrediente: struguri necopţi (verzi).

Zdrobiţi câteva boabe de struguri verzi, şi tamponaţi-vă tenul sau zonele pe care vreţi să le albiţi cu sucul obţinut. Lăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi clătiţi. Se repetă de 3 ori pe săptămână.

 

Scrub cu struguri

Ingrediente: 2 linguri suc de struguri, 2 linguri zahăr, 3-4 picături ulei de migdale.

Se amestecă toate ingredientele până se formează o pastă groasă, cu care vă masaţi uşor faţa, cu mişcări circulare. Clătiţi-vă cu apă călduţă.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: