AcasăActualitateEste sezonul vinului fiert! Reţeta cu efecte terapeutice!

Este sezonul vinului fiert! Reţeta cu efecte terapeutice!

Sezonul vinului fiert este in toi, asa ca iata tot ce trebuie sa stii pentru a prepara acasa bautura festiva preferata de toata lumea.

Cine nu iubeste vinul fiert? Este atat de simplu de preparat, casa miroase a sarbatoare si, putina lume stie, dar are si efecte terapeutice!

Cele mai bune vinuri rosii pentru vin fiert sunt Merlot, Zinfandel sau Garnacha. Aceste vinuri sunt inchise la culoare, fructate si corpolente, ceea ce inseamna ca pot sustine toate aromele pe care le vei adauga. Cauta etichete care descriu vinul ca fiind „gemut” sau cu „note de vanilie”.

Ce arome poti adauga la vinul fiert si ce beneficii au pentru sanatate

Cuisoarele, scortisoara, cardamomul, anasonul stelar, nucsoara si vanilia sunt toate chintesenta Craciunului. Reteta clasica de vin fiert are rondele de portocale si de mar pentru un plus de dulceata naturala, dar poti adauga si zahar sau miere pentru a echilibra condimentele.

Condimentele ar trebui adunate intr-un tifon si apoi puse in vin pentru a se infuza (in acest fel, eviti ca vreun invitat sa se inece cu condimentele mai mici care plutesc!). Nu ezita sa adaugi bete de scortisoara si felii de portocale uscate pentru a arata mai estetic, mai ales daca servesti vinul intr-un vas transparent.

Ce efecte pentru sanatate are vinul fiert

De obicei servit cald si preparat cu vin rosu, citrice, cum ar fi portocalele si lamaile, si condimente pentru vin fiert, inclusiv scortisoara, cuisoare, condimente, nucsoara, ghimbir, boabe de piper sau cardamom, vinul fiert este o traditie de Craciun inca din secolul al II-lea si se crede ca are origini romane.

Vestea buna este ca o cana de vin fiert este plina de beneficii pentru sanatate (bineinteles, in limitele ratiunii si numai daca este savurat cu moderatie!)

Vinul fiert reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare

Unele studii sugereaza ca vinul rosu poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, o cauza cunoscuta a atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale. Vinul rosu este o sursa de antioxidanti, iar consumul acestuia se crede ca ajuta la cresterea nivelului de colesterol „bun” HDL si la eliminarea colesterolului „rau” LDL, contribuind la prevenirea infundarii arterelor si a bolilor de inima. Nucsoara sprijina sistemul cardiovascular, deoarece studiile sugereaza ca sprijina functia cardiaca.

Reduce riscul de osteoporoza

Vinul rosu consumat cu moderatie a fost, de asemenea, asociat cu reducerea riscului de osteoporoza, afectiune care slabeste oasele, contribuind, eventual, la cresterea densitatii minerale osoase. Se crede ca acest lucru se datoreaza resveratrolului – un compus vegetal polifenol – din vinul rosu, care are proprietati antiinflamatorii ce previn pierderea de masa osoasa.

O componenta din vinul rosu incetineste imbatranirea

Se crede ca resveratrolul din vinul rosu ajuta, de asemenea, la intinerirea celulelor si la incetinirea procesului de imbatranire. O concentratie ridicata de resveratrol ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi daunatori pentru piele, ceea ce inseamna ca aceasta va arata tanara mai mult timp.

Stimuleaza creierul

Mai multa magie a resveratrolului! Se pare ca acesta ajuta, de asemenea, la imbunatatirea fluxului sanguin, iar studiile sugereaza ca acest lucru poate stimula functia creierului si memoria. In plus, nucsoara din vinul fiert poate ajuta la stimularea creierului, reducand oboseala, stresul si anxietatea si imbunatatind concentrarea.

Detoxifiaza organismul

Nucsoara si scortisoara din vinul fiert pot ajuta la curatarea ficatului si a rinichilor de toxine si sunt eficiente ca tonic hepatic.

O cana de vin fiert consumata ocazional combate inflamatiile

S-a demonstrat ca scortisoara din vinul fiert are un puternic efect antiinflamator, reducand umflaturile si restabilind functia normala a tesuturilor. Acest lucru poate ajuta in afectiuni precum artrita. Antioxidantii din vinul rosu si din cuisoare pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei.

Imbunatateste sanatatea intestinelor

Cuisoarele din vinul fiert ajuta la cresterea motilitatii intestinale, precum si la imbunatatirea digestiei. Prin urmare, cuisoarele imbunatatesc problemele digestive si reduc constipatia. In plus, se pare ca uleiul esential eugenol, care se gaseste in cuisoare, are proprietati anestezice locale si antiseptice care pot fi folosite pentru a ajuta la tratarea problemelor dentare, cum ar fi durerile de dinti.

anirokhttp://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: