AcasăActualitateEfectele războiului vor fi devastatoare! Emmanuel Macron avertizează asupra unei crize alimentare...

Efectele războiului vor fi devastatoare! Emmanuel Macron avertizează asupra unei crize alimentare „grave” în mai multe regiuni ale lumii!

„Intrăm într-o criză alimentară fără precedent.” Asta a declarant președintele francez Emmanuel Macron, în cadrul summit-urilor G7 și NATO. El a propus un plan de urgență pentru securitatea alimentară, în colaborare cu Uniunea Africană. Acest plan urmărește combaterea crizei alimentare „foarte grave” care ar putea afecta țările dependente de exporturile de grâu și cereale din Ucraina și Rusia. El a declarant că “acest plan de urgență este menit să elibereze stocurilor în caz de criză pentru a evita orice situație de penurie și creșteri moderate de preț”. Prin acest plan ar trebui să se obține un angajament multilateral de a nu impune restricții la exportul de materii prime agricole” pentru a evita blocaje precum cele care au lovit exporturile de vaccin în timpul crizei Covid.

El și-a dorit, de asemenea, „în această vară, acțiuni coordonate din partea țărilor producătoare pentru a ridica temporar pragurile de producție atunci când este posibil” și „să pună în aplicare un mecanism de alocare a volumelor care să garanteze accesul tuturor, în special celor mai vulnerabili, în cantități suficiente și la un nivel rezonabil.”

Macron îndeamnă Rusia să dea dovadă de responsabilitate, permițând producția agricolă în Ucraina, care este un exportator major de cereale. Fără aceasta, a spus el, în unele țări ar urma o „foamete inevitabilă” în decurs de 12 până la 18 luni, Egiptul și Africa de Nord se vor confrunta cu deficite grave de cereale.

În Orientul Apropiat și Mijlociu, în Africa, unele țări sunt foarte dependente de cerealele produse în Rusia și Ucraina pentru a-și hrăni populația, precum Egiptul, care „depinde în proporție de 80%”, a mai spus.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Rusia se află „din ce în ce mai” izolată din cauza războiului său din Ucraina și că Occidentul este gata să impună și mai mult.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: