De pe masa de Paşte nu trebuie să ne lipsească acest desert extrem de delicios. Iata reţeta, deloc dificilă, numai bună şi pentru bucătăresele mai nepricepute:
Ingrediente blat(tavă 23/33 cm)
- 5 ouă
- 130 g zahăr
- 50 ml ulei
- Zahăr vanilat
- O linguriţă de praf de copt
- 130 g făină
- 30 g cacao
- Un praf de sare
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 3-4 linguri de zahăr
- Extract de vanilie şi lămâie
Pentru stratul de vişine:
- 400 g vişine congelate fără sâmburi
- 130 g zahăr
- 30 g amidon
- 100 ml apă
Pentru frişcă:
- 400 ml smântână lichidă pentru frişcă
- 4 linguri zahăr pudră
- Extract de vanilie
Decor: ciocolată neagră rasă
Mod de preparare: prima dată facem jeleul de vişine, călim vişinele cu zahăr pentru 5 minute la foc mediu, separat amestecăm amidonul cu apa şi îl turnăm peste vişine. Mai lăsăm pe foc 5 minute până se îngroaşă sosul şi apoi îl lăsăm să se răcească.
Pentru blatul de cacao: mixăm ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul, adăugăm uleiul, praf de copt, zahăr vanilat, cernem făină şi amestecăm. Coacem blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, la 1800 C pentru 30-35 de minute.
Facem şi un sirop din ingredientele de mai sus şi îl lăsăm să se răcească.
Blatul copt şi răcit, îl vom însiropa, apoi vom face mai multe găurele pe toată suprafaţa, cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnăm sosul de vişine, iar la final întindem frişca. Prajitura va sta câteva ore la rece, iar înainte de a o servi, se răzuieşte ciocolată neagră pe deasupra.