AcasăRețeteDin caietul cu reţete: Prăjitura Mimoza!

Din caietul cu reţete: Prăjitura Mimoza!

Dacă vrei să impresionezi cu un desert mai ceva ca în cofetării, prăjitura Mimoza, nu trebuie să îţi lipsească de pe masă la nici o sărbătoare. Iată reţeta.

Pentru foile coapte pe dosul tăvii avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 ouă
  • 300 gr zahăr
  • 60 gr unt
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • Făină cât cuprinde

Se amestecă toate ingredientele pe foc şi când este încă caldă se adaugă şi făina. Din compoziţia obţinută se fac patru foi care se coc pe dosul tăvii.

Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 gr lapte
  • 3 linguri griş
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • Zeama de la o lămâie

Laptele se freacă cu grişul şi se fierb. După ce s-a îngroşat adăugăm zahărul, untul şi zeama de la lămâie. Se lasă la răcit iar la final ansamblăm prăjitura. Se poate adăuga şi un strat de dulceaţă dacă se doreşte.

anirokhttp://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: