AcasăActualitateDiabet: semne timpurii pe care oamenii nu le iau în seamă!

Diabet: semne timpurii pe care oamenii nu le iau în seamă!

Diabetul este o afecțiune care afectează mecanismul care reglează procesul de transformare a alimentelor în energie. În această afecțiune nivelul zahărului din sânge crește în organism, din cauza insulinei insuficiente, ducând la o serie de complicații. Studiile au arătat că mâncarea pe care o consumăm este descompusă în zahăr care este apoi eliberat în sânge. Când cantitatea de zahăr din sânge crește până la un anumit nivel, intră în joc insulina pancreatică. Insulina reglează zahărul din sânge trimițându-l în celule pentru a fi folosit ca energie.

O persoană cu diabet nu produce suficientă insulină care să poată duce glucoza către celule. Ca urmare, nivelul zahărului din sânge crește. Acest lucru dă naștere afecțiunii numite diabet. Există diferite tipuri de diabet: diabet de tip 1, diabet de tip 2, prediabet și diabet gestațional.

Deşi de multe ori nu le luăm în seamă, câteva semne pe care corpul ni le dă, ar trebui să ne îngrijoreze. Iată câteva dintre acestea, care, dacă sunt identificate și tratate imediat, pot opri agravarea afecțiunii.

  • Creșterea poftei de mâncare

Deoarece celulele corpului sunt lipsite de glucoză, nivelul de energie al corpului scade. Acest lucru declanșează, la rândul său, răspunsul la foame. Deci, chiar dacă persoana mănâncă corespunzător, incapacitatea de a regla zahărul din sânge nu atinge nivelul de energie celulară al corpului.

Altfel spus, organismul nu primește energia necesară nici măcar după ce a mâncat și de aceea semnalează pentru mai multă energie și, prin urmare, individul simte foame.

  • Scădere în greutate

Dacă observați o pierdere neintenționată în greutate, este întotdeauna înțelept să consultați un medic. Pierderea în greutate este un semn foarte frecvent al diabetului. Atunci când organismul nu obține suficientă glucoză pentru energie, el încearcă să-și compenseze cererea de energie în alte moduri, care afectează ulterior greutatea. Corpul tău nu este capabil să utilizeze alimentele; asa ca indiferent cat de mult mananci nu te vei ingrasa.

  • Vederea încețoșată

Când cantitatea de zahăr din sânge crește depășind pragul, aceasta afectează diverse funcții ale corpului, una dintre cele mai importante dintre ele este vederea încețoșată. Glicemia excesivă dăunează vaselor de sânge din ochi; aceasta se numește retinopatie și dacă este lăsată netratată, aceasta poate duce la orbire.

  • Amețeli și dezorientare

Deoarece organismul nu este capabil să utilizeze alimentele și glucoza în întregime, este probabil ca individul să aibă dificultăți în a se concentra și să fie întotdeauna apatic. Acest lucru este adesea confundat cu schimbările de dispoziție.

  • Umflare sau amorțeală anormală la mâini și picioare

Diabetul afectează, de asemenea, circulația sângelui, iar drept urmare, persoanele pot vedea umflături sau pot avea, de asemenea, senzație de amorțeală în mâini și picioare. Dacă amorțeala persistă mai mult timp și nu dispare, este întotdeauna recomandabil să se verifice nivelul zahărului din sânge.

  • Întârzierea vindecării rănilor

Un alt semnal diabetului zaharat este întârzierea vindecării rănilor. Printre mulți factori care întârzie vindecarea rănilor într-un corp uman, diabetul este unul comun. Conform medicilor, „orice persoană care are diabet are, de asemenea, probleme cu activarea sistemului imunitar. Numărul de celule de luptă imunitar trimise pentru a vindeca rănile și capacitatea lor de a acționa este adesea redusă. Dacă sistemul tău imunitar nu poate funcționa corect, vindecarea rănilor este mai lentă și riscul de infecție este mai mare.”

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: