Pentru orice pacient cu diabet, cea mai mare provocare este să își gestioneze nivelul zahărului din sânge. Odată diagnosticat cu această afecțiune, dieta lor devine puțin restrictivă și orice alimente (în special zaharoase) care pot crește nivelul de zahăr din sânge sunt de evitat. Una dintre confuzia pe care o au majoritatea pacienților diabetici este tipul de fructe pe care ar trebui să-l includă în dieta lor. Așadar, iată cinci fructe prietenoase cu diabetul pe care le poți adăuga în dieta ta.
Papaya
Consumul de papaya poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Conform rapoartelor, papaya poate avea un efect hipoglicemiant asupra organismului. Fructul conține, de asemenea, flavonoide, un antioxidant natural care poate ajuta la reglarea zahărului din sânge. Antioxidantul din acesta poate preveni deteriorarea celulelor și poate gestiona greutatea sănătoasă. Fructul cu conținut scăzut de calorii, este de asemenea bogat în vitamina B, acid folic, potasiu și magneziu.
Prunele
Aceste fructe au un conținut scăzut de zahăr, iar consumul lor zilnic pot ține sub control nivelul zahărului din sânge. Compusul și antioxidantul prezent în aceste fructe ajută la transformarea amidonului în energie și la menținerea nivelului de zahăr din sânge.
Merele
Bogate în fibre, bogate în nutrienți și sărace în fructoză, merele sunt un alt fruct excelent pe care îl puteți adăuga în dieta dumneavoastră. Bogate în fibre solubile și insolubile, merele pot ajuta la prevenirea constipației și vă pot menține sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, fibrele încetinesc procesul de digestie și absorbția zahărului. Aceasta înseamnă că zahărul intră încet în sânge și nu crește nivelul de zahăr din sânge.
Piersica
Fructul este bogat în fibre,în vitamina C, vitamina A și potasiu. Compusul bioactiv prezent în piersici poate combate, de asemenea, obezitatea și problemele legate de sănătate cauzate de diabet. Consumul regulat de piersici poate ajuta, de asemenea, la scăderea inflamației, la stimularea sistemului imunitar și la îmbunătățirea digestiei.