AcasăActualitateDestinul tragic al primei Miss România: a fost otrăvită de Crăciun!

Destinul tragic al primei Miss România: a fost otrăvită de Crăciun!

Tita Cristescu, fiica liderului comunist Gheorghe Cristescu, a murit otrăvită cu cianură de potasiu în seara de Crăciun. Vinovatul a fost descoperit după 30 de ani.

Tita Cristescu (1908-1935), fiica lui Gheorghe Cristescu, este înmormântată la Cimitirul Bellu. Una  dintre cele mai frumoase femei ale României interbelice a avut un destin tragic.

Tânăra a obținut titlul de Miss România în anul 1929, fiind prima Miss România din istorie. A câștigat câteva concursuri de frumusețe în Germania și a cochetat cu actoria. Datorită frumuseții ei și a poziției sociale a fost inclusă în cercurile mondene ale perioadei interbelice.Miss Romania: povestea divei ucise din invidie

Destinul divei a fost curmat în ajunul Crăciunului din anul 1935 când, ajunsă acasă împreună cu mai mulți prieteni, a fost întâmpinată de menajeră care i-a oferit o cutie cu bomboane. Tita a vrut să-și servească prietenii, însă aceștia au refuzat-o. Tânăra a înfulecat cu poftă două bomboane, fără să știe că în interior era cianură de potasiu.

La câteva zile după această scenă, Tita Cristescu a murit. În timpul anchetei au fost interogați peste 150 de martori, iar Liviu Ciulei senior a fost principalul suspect deoarece trăia cu ea în concubinaj de peste cinci ani.

Adevăratul vinovat avea să fie descoperit peste 30 de ani. O bătrână aflată pe patul de moarte s-a spovedit unui preot și și-a mărturisit crima. Era vorba de servitoarea Maria Suciu. Mobilul crimei? „Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic”.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: