AcasăActualitateDestinaţii turistice unde turiştii sunt amendaţi dacă….poartă costum de baie!

Destinaţii turistice unde turiştii sunt amendaţi dacă….poartă costum de baie!

Cei care plănuiesc să meargă în vacanţă în Italia, ar trebui să aleagă cu atenţie locul, pentru că în unele destinaţii se pot allege cu amendă pentru ceva la care nici nu s-ar fi gândit. Sorrento este orașul în care se aplică amenzi de aproape 500 de euro pentru turiștii care nu respectă regulile şi poartă costum de baie în afara piscinelor sau a plajelor.

Sorrento a interzis costumul de baie în afara locurilor special amenajate, ca parte a unei măsuri de combatere a „indecenței”, după ce primarul a declarat că turiștii le provoacă localnicilor „disconfort și neliniște”.

Deşi aici s-au înregistrat temperaturi foarte ridicate, Sorrento a anunțat interzicerea bikinilor și amenzi de până la 500 de euro pentru turiștii care încalcă regulile. Nu este vorba doar de purtătorii de bikini; regulile se aplică și vizitatorilor care se plimbă prin oraș fără tricou.

Partea bună este că nu vei primi amendă dacă stai  la piscină sau dacă îţi petreceți timpul într-un club de pe plajă. Asta pentru că noile măsuri se aplică atunci când oamenii sunt afară, pe străzi, se plimbă prin magazine sau se îndreaptă spre un restaurant.

Primarul din Sorrento, Massimo Coppola, a anunțat această măsură, susținând că turiștii îmbrăcați sumar le provoacă nelinişte şi disconfort localnicilor. El a adăugat că cei care se plimbă în bikini sau topless sunt „văzuți de majoritatea oamenilor ca fiind contrar decorului și decenței care caracterizează conviețuirea civilizată”.

Sorrento nu este singura destinație de vacanță care a luat măsuri drastice împotriva costumelor de baie.

În Barcelona și Mallorca, oamenii pot purta bikini doar pe plajă, iar amenzile pot depăşi 300 de euro în Barcelona și pot ajunge  ână la 600 de euro în Mallorca pentru cei care nu respectă reglementările. La fel ca în Sorrento, acest lucru se aplică și bărbaților care se plimbă topless.

În cele mai populare stațiuni de petrecere din Mallorca este interzis, de asemenea, ca turiştii să poarte tricouri de fotbal sau pălării fosforescente.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: